Yaskawa en partners staan op TechniShow

Fri Apr 26 2024

04 26

Yaskawa en partners staan op TechniShow

26/08/2022

Door Ad Spijkers

Samen met BMO Automation en RoboFlex toont Yaskawa de nieuwste ontwikkelingen bij flexibele productieautomatisering met cobots en robots.


     

Onlangs presenteerde Yaskawa zijn nieuwste cobot uit de HC-familie, de HC30PL met liefst 30 kg payload. Deze krachtpatser heeft een reikwijdte van 1700 mm en kan ook als industriële robot worden gebruikt, waarbij hij snelheden haalt tot 2 m/s. De HC30PL voloet aan beschermklasse IP67 en kan worden ingezet in food toepassingen.

De HC30PL is voorzien van de YRC robotbesturing zoals alle andere cobots en robots uit het programma van Yaskawa, dat meer dan 100 verschillende modellen telt.

Lascobot

Yaskawa demonstreert tevens een HC10DTP lascobot-opstelling en een AR1440 lasrobot in actie zien. De zesassige precisierobots uit de AR-serie zijn speciaal ontwikkeld om te voldoen aan de hoge eisen op het gebied van booglassen. Ze behoren tot de snelste lasrobots op de markt.

Ook de multifunctionele GP50 robot zal werkend te zien zijn. Deze robot met 50 kg payload is een veelzijdige industriële robot die geschikt is voor een breed scala aan toepassingen.

Partner BMO zal de nieuwe Iridium Hybrid automatiseringsoplossing voor CNC machines demonstreren. Ook de veelzijdige Platinum 50 cel zal werkend te zien zijn.

Foto: Yaskawa