Robot-agenda

Tue Oct 03 2023

10 03

Robot-agenda

19/09/2023

Door Ad Spijkers

Onderstaand vindt u een overzicht van de robotgerelateerde evenementen voor de komende maanden. Mist u een evenement, laat het ons weten. In veel gevallen zijn aanmelding of het bestellen van toegangskaarten vooraf verplicht of minstens aanbevolen. En denkt u er aan: health and safety first!


     

Wilt u een evenement bezoeken, check vooraf óf en welke gezondheids- en veiligheidsvoorschriften lokaal nog van kracht kunnen zijn. Denkt u er tevens aan dat toegangskaarten voor de internationale beurzen in het buitenland (en soms ook in Nederland) niet altijd gratis zijn.

Dit overzicht wordt indien nodig geactualiseerd. Laatste update: 25 september 2023.

Foto: Ad Spijkers

 

Industrial Cyber Security Event

In de zich snel ontwikkelende digitale wereld moeten bedrijven zijn voorbereid op eventuele aanvallen van hackers. Op 10 oktober organiseert brancheorganisatie FHI het Industrial Cyber Security Event, waar uitdagingen, normen en regelgeving ter sprake komen. Het evenement vindt plaats in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch.

Metavak

Op 10 tot en met 12 oktober 2023 vindt in Evenementenhal Gorinchem het nationale vakevent Metavak voor de metaalbewerkende industrie plaats. Deze vindt tegelijkertijd met Welding Week plaats, waar de laatste technieken en innovaties op het gebied van verbindingstechnieken als lassen, lijmen en snijden worden gepresenteerd. Gezamenlijk vormen deze events een totaalplatform en de ontmoetingsplaats voor iedere metaalbewerker.

Nationale Aandrijfdag 2023

Op 12 oktober organiseren AandrijfTechniek en PompNL de Nationale Aandrijfdag 2023, met als thema: Digitalisering, lusts of last? Tijdens deze dag gaan diverse sprekers in op de verdergaande invloed van software en digitalisering op uw aandrijving. Plaats van handeling is De Vasim in Nijmegen. U kunt zich hier aanmelden.

ICT & Logistiek

Op 8 en 9 november 2023 wordt in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht de vakbeurs ICT & Logistiek gehouden. Een van de grote vraagstukken in de logistiek is hoe de stap te maken naar een data-gedreven logistiek. Het evenement toont hoe met lezingen en innovatieve oplossingen de logistieke operatie is te digitaliseren en daardoor de bedrijfsvoering beter en slimmer te maken.

Agritechnica

Door alle corona-perikelen werd de door de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) georganiseerde Agritechnica voor 2021/2022 afgeblazen. De volgende editie van de vakbeurs voor het agrarisch bedrijf wordt nu gehouden van 12 tot en met 18 november 2023 op de Messegelände in Hannover.

SPS 2023

De editie 2023 van SPS (Smart Production Solutions), de vakbeurs voor industriële automatisering, wordt van 14 tot en met 16 november 2023 gehouden in Neurenberg.

Nationale Cobot Dag

De Nationale Cobot Dag is het jaarlijkse event over cobots dat blijft groeien. Aan het evenement wordt deelgenomen door 25 leverancies van cobots en cobotaccessoires. Ook vinden er verschillende lezingen plaats en worden er cobot-trainingen gegeven. De organisatie is in handen van Olmia Robotics in Tiel, waar het evenement ook plaatsvindt.

Precisiebeurs

Op 15 en 16 november zijn de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch het toneel voor de Precisiebeurs. Tijdens de door Mikrocentrum georganiseerde vakbeurs met congres staan diverse thema's op het programma: Mechatronic Engineering & Systems, Metrology, Vacuum & Clean, Micro Processing & Motion, Laser & Photonics en Production for high precision. 

Holland High Tech Event 2023

Tijdens het Holland High Tech Event 2023 op 21 november kijkt Holland High Tech naar de toekomst. Hoe lost Nederland de maatschappelijke uitdagingen op waar we nu voor staan? Hoe kunnen we daar met hightech een rol in spelen? Hoe maken we Nederland circulair, duurzaam, veilig, leefbaar en houden we onszelf gezond? Eigenlijk is er maar één antwoord… door te innoveren, en wel nu. Plaats van handeling is Circa Amsterdam.

Vakbeurs Recycling

Op 21 tot en met 23 november vindt in Evenementenhal Gorinchem de jaarlijkse Vakbeurs Recycling plaats.Organisatoren BRBS Recycling, Renewi en Easyfairs streven naar een duurzame en circulaire samenleving, met een focus op afvalmanagement en innovatieve recyclingtechnieken om zo kwalitatieve grondstoffen uit afval te halen.

Engineering Event Safety

Op 29 november wordt in 1931 Congrescentrum weer het Engineering Event Safety gehouden, ook wel bekend als het Safety Event. Het event van Mybusiness Media is bestemd voor ontwerpers en constructeurs, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici, machinebouwers, arbo-, milieu- en veiligheidsmanagers, onderhouds- en servicemanagers en docenten/studenten (HBO/TU).

Machinebouw event

Op 12 december organiseert brancheorganisatie FHI het Machinebouw event 2023. De bijeenkomst staat in het teken van praktische toepasbaarheid van Industrie 4.0, Big Data, IIoT voor machinebouw en haar klanten. Het thema luidt 'Machinebouw, van traditioneel naar smart'. Het evenement wordt gehouden in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch.

De Groene Sector Vakbeurs 2024

EasyFairs trapt het beursjaar 2024 af met De Groene Sector Vakbeurs 2024. Op 9, 10 en 11 januari 2024 ontvangen ruim driehonderd exposanten in Evenementenhal Hardenberg bezoekers op het kennis- en netwerkmoment voor de groene branche. Aangezien duurzaamheid een steeds crucialer thema wordt voor de groene sector, wordt in samenwerking met Hortipoint het Duurzaamheidspark aangelegd.

Nortec

Vakbeurs Metav, voorheen altijd gehouden in Düsseldorf, wordt voortaan ondergebracht bij vakbeurs Nortec. Daarmee wordt tegemoet gekomen aan de wens van exposanten tot consolidatie van metaalvakbeurzen in Duitsland. De komende editie van de samengevoegde beurzen wordt van 24 tot en met 26 januari 2024 gehouden in Messe Hamburg. Het nieuwe evenement wordt georganiseerd door Landesmesse Stuttgart.

TechniShow 2024

De TechniShow vindt plaats van 12 tot en met 15 maart 2024 plaats in de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht. Hiermee keert het evenement terug naar het voorjaar, traditioneel de periode dat de beurs vóór Corona plaatsvond. Jaarbeurs organiseert het evenement in opdracht van branchevereniging FPT-Vimag. Het is de toonaangevende vakbeurs voor innovatieve industriële productietechnologie in de Benelux. Gelijktijdig vindt op dezelfde locatie ESEF Maakindustrie plaats.

ESEF Maakindustrie

ESEF Maakindustrie is de toonaangevende internationale vakbeurs voor toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering. Dit evenement wordt tegelijkertijd (12 tot en met 15 maart) en op dezelfde locatie (Koninklijke Jaarbeurs) gehouden als de TechniShow.

Empack 2024

De verpakkingsbeurs Empack vindt afwisselend in Evenementenhal Gorinchem en de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch plaats. De editie 2024 wordt van 9 tot en met 11 april gehouden in Gorinchem.

Tube / Wire 2024

Tube en Wire, de internationale vakbeurzen voor respectievelijk de buizen- en draadindustrie, vinden van 15 tot en met 19 april 2024 wederom gelijktijdig plaats in Messe Düsseldorf.

Hannover Messe 2024

Van 22 tot en met 26 april 2024 is de Messegelände in Hannover weer het toneel van de jaarlijkse Hannover Messe. Belangrijke trends zullen zijn AI & Machine learning, CO2-neutrale productie, energie voor de industrie, waterstof & brandstofcellen, en Industrie 4.0.

Food Tech Event

Mikrocentrum organiseert op 15 en 16 mei in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch het Food Tech Event. Met deze nieuwe naam (het was Food Technology) ligt de focus sterk op technische toepassingen en machinebouw in productie- en verwerkingsomgevingen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

RoboCup2024

Van 17 tot en met 21 juni is de Technische Universiteit Eindhoven gastheer van de jaarlijkse RoboCup. In diverse categorieën kunnen teams uit het hoger onderwijs hun krachten op het gebied van sport en prestaties meten. Het eigen team TechUnited zal weer met diverse teams deelnemen.

SPS 2024

De editie 2024 van SPS (Smart Production Solutions), de vakbeurs voor industriële automatisering, vindt van 12 tot en met 16 november plaats in Neurenberg.

Vision, Robotics & Motion

De vakbeurs met congres Vision, Robotics & Motion wordt op 5 en 6 juni gehouden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het evenement van Mikrocentrum biedt een compleet overzicht met oplossingen om slim te automatiseren in een productieomgeving.

AgroTechniek Holland / GroenTechniek Holland 

De vakbeurzen AgroTechniek Holland en  GroenTechniek Holland van organisator Fedecom Fairs worden opnieuw gelijktijdig gehouden. Het evenement vindt plaats van 11 tot en met 14 september 2024 op het beursterrein in Biddinghuizen. In themapaviljoens wordt aandacht geschonken aan actuele onderwerpen, zoals de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie, autonome voertuigen, data en sensortechnologie op het gebied van agri en food.

Interpack 2026

Van 7 tot 13 mei 2026 wordt op Messe Düsseldorf Interpack 2023 gehouden, de driejaarlijkse vakbeurs voor de productverpakkings- en -verwerkingsbranche.