Robot-agenda

Tue Apr 16 2024

04 16

Robot-agenda

04/04/2024

Door Ad Spijkers

Onderstaand vindt u een overzicht van de robotgerelateerde evenementen voor de komende maanden. Mist u een evenement, laat het ons weten. In veel gevallen zijn aanmelding of het bestellen van toegangskaarten vooraf verplicht of aanbevolen.


     

Wilt u een evenement bezoeken, check vooraf óf en welke gezondheids- en veiligheidsvoorschriften lokaal nog van kracht kunnen zijn. Denkt u er tevens aan dat toegangskaarten voor de internationale beurzen in het buitenland (en soms ook in Nederland) niet altijd gratis zijn.

Dit overzicht wordt indien nodig geactualiseerd. Laatste update: 15 april 2024.

Foto: Ad Spijkers

 

Tube / Wire 2024

Tube en Wire, de internationale vakbeurzen voor respectievelijk de buizen- en draadindustrie, vinden van 15 tot en met 19 april 2024 wederom gelijktijdig plaats in Messe Düsseldorf. Meer dan 1.000 exposanten presenteren hun innovaties op de vakbeurs voor de buizen- en kabelindustrie over de hele waardeketen: van grondstoffen tot productie, bewerkingstechnologie, toebehoren, handel, machines en apparatuur.

ZorgBots Event

High Tech NL en Breda Robotics organiseren op 18 april het gratis ZorgBots Event over de toekomst van zorgrobotica. De ochtend begint met presentaties over de nieuwste zorgrobots, die inzicht bieden in de huidige stand van technologie, inclusief een demonstratie. Na de koffiepauze uiten enkele zorginstellingen hun zorgen en lichten hun probleemstelling toe. Het evenement wordt gehouden bij Breda Robotics.

Hannover Messe 2024

Van 22 tot en met 26 april 2024 is de Messegelände in Hannover weer het toneel van de jaarlijkse Hannover Messe. Belangrijke trends zullen zijn AI & Machine learning, CO2-neutrale productie, energie voor de industrie, waterstof & brandstofcellen, en Industrie 4.0.

2024 Robotics Summit & Expo

Op 1 en 2 mei wordt in het Boston Convention & Exhibition Center de 2024 Robotics Summit & Expo gehouden over de ontwikkeling van robotica. De keynotes van Agility Robotics, Amazon, Disney, Medtronic en Teradyne en de technische sessies en netwerkmogelijkheden helpen ingenieurs te leren hoe ze de volgende generatie commerciële robots kunnen ontwikkelen. De organisatie is in handen van WTWH Media in Cleveland.

ICT&health World conference

Tijdens de van 14 tot en met 16 mei te houden ICT&health World conference van ICT&Health in het MECC in Maastricht zal de internationale zorgwereld naar Nederland komen. Het congres heeft als doel om de wereldwijde uitdagingen van de zorgtransformatie te duiden, én de bewezen oplossingen, ontwikkelingen, de meerwaarde van digitalisering en de mondiale samenwerking hierin.

Interclean Amsterdam

De grootste professionele schoonmaakbeurs ter wereld is het toonaangevende internationale zakelijke netwerkplatform voor de schoonmaak- en hygiënebranche. Interclean Amsterdam wordt gehouden van 14 tot en met 17 mei in RAI Amsterdam. In 11 hallen wachten meer dan 900 exposanten op bezoekers uit meer dan 120 landen.

Food Tech Event

Mikrocentrum organiseert op 15 en 16 mei in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch het Food Tech Event. Met deze nieuwe naam (het was Food Technology) ligt de focus sterk op technische toepassingen en machinebouw in productie- en verwerkingsomgevingen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

Logistics & Automation Dortmund

Logistics & Automation op 15 en 16 mei in Messe Dortmund is een regionale vakbeurs voor intralogistiek en goederenstromen. Het aanbod gaat van transportbandtechnologie, sorteersystemen en opslagfaciliteiten tot geautomatiseerde oplossingen en e-logistiek.De organisatie is in handen van Easyfairs.

Lab Technology 2024

Tijdens de negende editie van Lab Technology bieden de deelnemende bedrijven gelegenheid om de ontwikkelingen op het gebied van analytische chemie, life sciences, meetinstrumenten, laboratoriumautomatisering en certificeringen te verkennen. Het evenement vindt plaats op 28 mei in De Reehorst in Ede en wordt georganiseerd door Alea Publishers in Zeist.

Vision, Robotics & Motion

De vakbeurs met congres Vision, Robotics & Motion wordt op 5 en 6 juni gehouden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Het evenement van Mikrocentrum biedt een compleet overzicht met oplossingen om slim te automatiseren in een productieomgeving.

GreenTech

Van 11 tot en met 13 juni 2024 wordt in RAI Amsterdam de vakbeurs GreenTech Amsterdam gehouden. Op dit tuinbouwtechnologieplatform komen professionals uit de sector van over de hele wereld samen om te verbinden, te netwerken, kennis te delen en zaken te doen. Het evenement biedt bezoekers een compleet overzicht van de producten en diensten van 's werelds toonaangevende bedrijven en innovators.

Logistics & Automation Hamburg

Logistics & Automation op 12 en 13 juni in de MesseHalle Hamburg-Schnelsen is een regionale vakbeurs voor intralogistiek en goederenstromen. Het aanbod gaat van transportbandtechnologie, sorteersystemen en opslagfaciliteiten tot geautomatiseerde oplossingen en e-logistiek. De organisatie is in handen van Easyfairs.

RoboCup2024

Van 17 tot en met 21 juni is de Technische Universiteit Eindhoven gastheer van de jaarlijkse RoboCup. In diverse categorieën kunnen teams uit het hoger onderwijs hun krachten op het gebied van sport en prestaties meten. Het eigen team TechUnited zal weer met diverse teams deelnemen.

Robotics & Automation Conference

Het Engelse vakblad Robotics & Automation Magazine organiseert op 4 september in Londen een nieuwe conferentie voor professionals op het gebied van robotica en automatisering. De Robotics & Automation Conference zal een kans bieden voor Britse robotica- en automatiseringsprofessionals om inzicht te krijgen in hoe deze technologieën een breed scala aan industrieën vormgeven. Ook kunnen ze lessen te leren voor een succesvolle inzet, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten.

AgroTechniek Holland / GroenTechniek Holland 

De vakbeurzen AgroTechniek Holland en  GroenTechniek Holland van organisator Fedecom Fairs worden opnieuw gelijktijdig gehouden. Het evenement vindt plaats van 11 tot en met 14 september 2024 op het beursterrein in Biddinghuizen. In themapaviljoens wordt aandacht geschonken aan actuele onderwerpen, zoals de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie, autonome voertuigen, data en sensortechnologie op het gebied van agri en food.

Micronora

Micronora is een evenement in de microtechnologie- en hoge-precisiesector, met oplossingen en innovaties die specifiek zijn voor hoge-precisie-engineering, miniaturisatie en de integratie van complexe systemen. De vakbeurs wordt gehouden van van 24 tot en met 27 september in het Parc des Expositions Micropolis in Besançon en georganiseerd door Association Micronora om de microtechnologie- en precisie-engineeringsector in Frankrijk en in het buitenland te promoten.

World of Industry, Technology & Science (WoTS)

Van 24 tot en met 27 september zal in Jaarbeurs Utrecht de vakbeurs World of Industry, Technology & Science worden gehouden. De drie sectoren bundelen hier hun krachten om de bezoekers de wereld van morgen te laten zien. De organisatie is in handen van de brancheverenigingen FHI, Feda en Machevo & Bulk Vereniging.

Metavak / Welding Week

Het nationale vakevent van EasyFairs voor de metaalbewerkende maakindustrie​ Metavak zal plaatsvinden op 1, 2 en 3 oktober in Evenementenhal Gorinchem. De gelijktijdig gehouden Welding Week omvat nu het gehele scala verbindingstechnieken en de laatste innovaties op het gebied van lassen, lijmen en snijden.

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen

Het grootste agrarisch kennis- en contactplatform in Noord- en Oost-Nederland voor de rundveehouderij, akkerbouw- en loonwerkerbranche is de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV), vindt plaats van 22 tot en met 24 oktober in Evenementenhal Hardenberg. De organisator ligt bij EasyFairs.

Logistica Next

Op 5 tot en met 7 november komt logistiek Nederland samen op Logistica Next om kennis te delen en oplossingen te vinden voor de vraag­stuk­ken van vandaag en morgen. Plaats van handeling is de Jaarbeurs in Utrecht.

Vakbeurs Recycling

Van 12 tot en met 14 november 2023 staat in Evenementenhal Gorinchem de jaarlijkse Vakbeurs Recycling van Easyfairs op de planning. Voor afvalprofessionals is dat het netwerkmoment waar alles samenkomt op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement.

SPS 2024

De editie 2024 van SPS (Smart Production Solutions), de vakbeurs voor industriële automatisering, vindt van 12 tot en met 16 november plaats in Neurenberg.

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen

Het grootste agrarisch kennis- en contactplatform in West- en Zuid-Nederland voor rundveehouderij, akkerbouw- en loonwerkerbranche, de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV), vindt plaats van 26 tot en met 28 november in Evenementenhal Gorinchem. Organisator is EasyFairs.

2025

HortiContact

Tijdens HortiContact kan de glastuinbouwsector netwerken, inspiratie opdoen en de sector vooruit helpen. Het aanbod omvat een breed scala aan producten, diensten en innovaties bedrijven kunnen helpen om klaar te zijn voor de toekomst. Het evenement vindt plaats van 18 tot en met 20 februari in Evenementenhal Gorinchem en wordt georganiseerd door EasyFairs.

Automatica 2025

Van 24 tot en met 27 juni 2025 organiseert Messe München Automatica 2025. De tweejaarlijkse vakbeurs voor intelligente automatisering en robotica bestrijkt de gehele waardeketen: van componenten tot systemen, van diensten tot toepassingen en voor alle producerende sectoren.

2026

TechniShow 2026

Van 10 tot en met 13 maart 2026 vormt de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht het platform van de maakindustrie in de Benelux. TechniShow is de grootste en belangrijkste vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen.

Interpack 2026

Van 7 tot 13 mei 2026 wordt op Messe Düsseldorf Interpack 2023 gehouden, de driejaarlijkse vakbeurs voor de productverpakkings- en -verwerkingsbranche.