Robot-agenda

Sun Jul 14 2024

07 14

Robot-agenda

06/06/2024

Door Ad Spijkers

Onderstaand vindt u een overzicht van de robotgerelateerde evenementen voor de komende maanden. Mist u een evenement, laat het ons weten. In veel gevallen zijn aanmelding of het bestellen van toegangskaarten vooraf verplicht of aanbevolen.


     

Wilt u een evenement bezoeken, check vooraf óf en welke gezondheids- en veiligheidsvoorschriften lokaal nog van kracht kunnen zijn. Denkt u er tevens aan dat toegangskaarten voor de internationale beurzen in het buitenland (en soms ook in Nederland) niet altijd gratis zijn.

Dit overzicht wordt indien nodig geactualiseerd. Laatste update: 12 juli 2024.

Foto: Ad Spijkers

 

RoboCup2024

Van 17 tot en met 21 juli is de Technische Universiteit Eindhoven gastheer van de jaarlijkse RoboCup. In diverse categorieën kunnen teams uit het hoger onderwijs hun krachten op het gebied van sport en prestaties meten. Het eigen team TechUnited zal weer met diverse teams deelnemen.

Robotics & Automation Conference

Het Engelse vakblad Robotics & Automation Magazine organiseert op 4 september in Londen een nieuwe conferentie voor professionals op het gebied van robotica en automatisering. De Robotics & Automation Conference zal een kans bieden voor Britse robotica- en automatiseringsprofessionals om inzicht te krijgen in hoe deze technologieën een breed scala aan industrieën vormgeven. Ook kunnen ze lessen te leren voor een succesvolle inzet, zowel in het Verenigd Koninkrijk als daarbuiten.

AMB 2024

Van 10 tot en met 14 september 2024 wordt op de Landesmesse Stuttgart de vakbeurs AMB 2024 gehouden. De internationale metaalverwerkende industrie komt al meer dan veertig jaar elke twee jaar bijeen om de nieuwste technologie, machines en toebehoren te zien en bespreken. De organisatie is in handen van Messe Stuttgart.

AgroTechniek Holland / GroenTechniek Holland 

De vakbeurzen AgroTechniek Holland en  GroenTechniek Holland van organisator Fedecom Fairs worden opnieuw gelijktijdig gehouden. Het evenement vindt plaats van 11 tot en met 14 september 2024 op het beursterrein in Biddinghuizen. In themapaviljoens wordt aandacht geschonken aan actuele onderwerpen, zoals de laatste ontwikkelingen op het gebied van elektrificatie, autonome voertuigen, data en sensortechnologie op het gebied van agri en food.

Kunststoffenbeurs

Op 18 en 19 september wordt in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch de Kunststoffenbeurs gehouden. Dit is al 25 jaar de vakbeurs voor innovatie, slimme en duurzame productontwikkeling en productieprocessen. De organisatie is in handen van Mikrocentrum.

Micronora

Micronora is een evenement in de microtechnologie- en hoge-precisiesector, met oplossingen en innovaties die specifiek zijn voor hoge-precisie-engineering, miniaturisatie en de integratie van complexe systemen. De vakbeurs wordt gehouden van van 24 tot en met 27 september in het Parc des Expositions Micropolis in Besançon en georganiseerd door Association Micronora om de microtechnologie- en precisie-engineeringsector in Frankrijk en in het buitenland te promoten.

World of Industry, Technology & Science (WoTS)

Van 24 tot en met 27 september zal in Jaarbeurs Utrecht de vakbeurs World of Industry, Technology & Science worden gehouden. De drie sectoren bundelen hier hun krachten om de bezoekers de wereld van morgen te laten zien. De organisatie is in handen van de brancheverenigingen FHI, Feda en Machevo & Bulk Vereniging.

Metavak / Welding Week

Het nationale vakevent van EasyFairs voor de metaalbewerkende maakindustrie​ Metavak zal plaatsvinden op 1, 2 en 3 oktober in Evenementenhal Gorinchem. De gelijktijdig gehouden Welding Week omvat nu het gehele scala verbindingstechnieken en de laatste innovaties op het gebied van lassen, lijmen en snijden.

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen

Het grootste agrarisch kennis- en contactplatform in Noord- en Oost-Nederland voor de rundveehouderij, akkerbouw- en loonwerkerbranche is de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV), vindt plaats van 22 tot en met 24 oktober in Evenementenhal Hardenberg. De organisatie ligt bij EasyFairs.

Logistica Next

Op 5 tot en met 7 november komt logistiek Nederland samen op Logistica Next om kennis te delen en oplossingen te vinden voor de vraag­stuk­ken van vandaag en morgen. Plaats van handeling is de Jaarbeurs in Utrecht.

Vakbeurs Recycling

Van 12 tot en met 14 november 2023 staat in Evenementenhal Gorinchem de jaarlijkse Vakbeurs Recycling van Easyfairs op de planning. Voor afvalprofessionals is dat het netwerkmoment waar alles samenkomt op het gebied van recyclingtechniek en afvalmanagement.

SPS 2024

De editie 2024 van SPS (Smart Production Solutions), de vakbeurs voor industriële automatisering, vindt van 12 tot en met 16 november plaats in Neurenberg.

Precisiebeurs

Zoals in het verleden vaker het geval was, valt de Precisiebeurs precies samen met SPS. De inmiddels 23e editie van de vakbeurs van Mikrocentrum wordt gehouden op 13 en 14 november in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

Nationale Cobotdag

De zevende Nationale Cobot Dag wordt op 20 november georganiseerd door en bij Olmia Robotics in Tiel. Op dit evenement vindt de bezoeker cobots en cobotaccessoires van verschillende merken. Ook vinden lezingen plaats en worden cobottrainingen gegeven. U kunt zich hier aanmelden.

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen

Het grootste agrarisch kennis- en contactplatform in West- en Zuid-Nederland voor rundveehouderij, akkerbouw- en loonwerkerbranche, de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen (RMV), vindt plaats van 26 tot en met 28 november in Evenementenhal Gorinchem. Organisator is EasyFairs.

Engineering Event Safety

Dit evenement van MybusinessMedia, ook bekend als het Safety Event, wordt gehouden op 27 november in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch. Tijdens het evenement krijgt u praktische antwoorden op vragen over machineveiligheid. Dit jaar is het thema: 'Van impact naar praktijk -> Safety op weg naar een nieuwe toekomst'. U kunt zich hier inschrijven.

Machinebouw event

Het Machinebouw Event van brancheorganisatie FHI wordt gehouden op 27 november in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch. Tijdens het evenement komen actuele onderwerpen aan de orde zoals wetgeving, machineveiligheid, cyber security en kunstmatige intelligentie.

2025

HortiContact

Tijdens HortiContact kan de glastuinbouwsector netwerken, inspiratie opdoen en de sector vooruit helpen. Het aanbod omvat een breed scala aan producten, diensten en innovaties bedrijven kunnen helpen om klaar te zijn voor de toekomst. Het evenement vindt plaats van 18 tot en met 20 februari in Evenementenhal Gorinchem en wordt georganiseerd door EasyFairs.

Food Tech Event

Het Food Tech Event is de vakbeurs waar bezoekers de laatste technieken, innovaties en technologische ontwikkelingen voor voedselproductie- en verwerking ontdekt. Het evenement van Mikrocentrum wordt op 14 en 15 mei gehouden in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch.

Vision, Robotics & Motion

Op 11 en 12 juni wordt in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch voor de 22e keer Vision, Robotics & Motion georganiseerd. De organisatie is in handen van het Mikrocentrum in Veldhoven.

Automatica 2025

Van 24 tot en met 27 juni 2025 organiseert Messe München Automatica 2025. De tweejaarlijkse vakbeurs voor intelligente automatisering en robotica bestrijkt de gehele waardeketen: van componenten tot systemen, van diensten tot toepassingen en voor alle producerende sectoren.

2026

TechniShow 2026

Van 10 tot en met 13 maart 2026 vormt de Koninklijke Jaarbeurs in Utrecht het platform van de maakindustrie in de Benelux. TechniShow is de grootste en belangrijkste vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen.

Interpack 2026

Van 7 tot 13 mei 2026 wordt op Messe Düsseldorf Interpack 2023 gehouden, de driejaarlijkse vakbeurs voor de productverpakkings- en -verwerkingsbranche.