Robot-agenda

Thu Sep 29 2022

09 29

Robot-agenda

13/09/2022

Door Ad Spijkers

Het vakantieseizoen is weer voorbij en een druk beursseizoen is al begonnen. Maar het aantal corona-gevallen en ziekenhuisopnamen is nog steeds aan de hoge kant en deskundigen (en mensen met gezond verstand) verwachten in najaar en winter weer een nieuwe coronagolf. Sommige regeringen houden vast aan bepaalde coronamaatregelen of bereiden ze alweer voor. Het weerhoudt ons er niet van congressen en beurzen te bezoeken en face to face gesprekken te houden met mede-robotici. En afgaande op de evenementen die de redactie heeft bezocht, was daar grote behoefte aan. Maar wij roepen geen 'hei' voor we over de brug zijn. Er kunnen nog steeds Covid-19 varianten opduiken die besmettelijk én flink ziekmakend zijn.


     

Hopelijk hoeven er vanaf nu geen evenementen meer te worden afgelast of uitgesteld. Exposanten, bezoekers en sprekers durven en mogen weer meer, ook als ze uit het buitenland komen. En omgekeerd willen wij Nederlanders ook weer graag de grens over voor een beurs, congres of vakantie. Zolang we tenminste niet met het vliegtuig denken te gaan, maar dat is een ander verhaal.

Onderstaand vindt u een overzicht van de robotgerelateerde evenementen voor de komende maanden. Mist u een evenement, laat het ons weten. In nagenoeg alle gevallen zijn aanmelding of registratie vooraf nog steeds verplicht. Per evenement moet u bekijken wat er nog meer wordt gevraagd, bijvoorbeeld een negatieve test of een identiteitsbewijs. Wilt u een evenement bezoeken, check dan vooraf óf en welke voorschriften lokaal nog van kracht zijn. Denkt u er tevens aan dat toegangskaarten voor de internationale beurzen in het buitenland niet altijd gratis zijn.

Dit overzicht wordt indien nodig geactualiseerd. Laatste update: 22 september 2022.

Foto: Ad Spijkers

 

Fachpack

Het programma van Fachpack, de internationale vakbeurs voor verpakkingen, technologie, verwerking en logistiek stelt de verpakkingsprocesketen compact onder één dak voor. De beurs worden gehouden van 27 tot en met 29 september, plaats van handeling is het beursterrein van Neurenberg. Voor meer informatie kunt u terecht bij Global Fairs Nederland in Capelle a/d IJssel.

WoTS

De World of Technology & Science (WoTS) vindt plaats van 27 tot en met 30 september 2022 in Jaarbeurs Utrecht. Het beursconcept omvat werelden van industriële elektronica, industriële automatisering, laboratoriumtechniek, aandrijftechniek en industrial processing. De beurs wordt georganiseerd door FHI in samenwerking met Feda en Machevo & Bulk Vereniging.

Metavak

Op 4, 5 en 6 oktober wordt in Evenementenhal Gorinchem de editie 2022 van metaalvakbeurs Metavak. Behalve de vakbeurs is er een kennisprogramma, dat wordt gehouden in samenwerking met vooraanstaande partijen uit de markt, zoals Koninklijke Metaalunie, FME en TNO. Het kennisprogramma richt zich op Smart Industry toepassingen.

Motek / Bondexpo

Van 4 tot en met 7 oktober vinden op de Landesmesse Stuttgart twee beurzen plaats. Motek 2022 is de internationale vakbeurs voor productie- en assemblageautomatisering, Bondexpo is de internationale vakbeurs voor verbindingstechniek. Beide evenementen kunnen een jubileum vieren: voor Motek is het de veertigste, voor Bondexpo de vijftiende editie. De organisatie is in handen van P.E. Schall.

K 2022

De internationale vakbeurs voor de kunststofverwerkende en rubberindustrie viert met K 2022 zijn zeventigjarig jubileum. Het evenement wordt gehouden van 19 tot en met 26 oktober op het terrein van Messe Düsseldorf. Het internationale karakter en de samenstelling van de exposanten garanderen een volledig aanbod en overzicht van de wereldmarkt.

EuroBlech 2022

EuroBlech 2022, die wordt gehouden van 25 tot en met 28 oktober op de Messegelände in Hannover, bestrijkt de gehele technologieketen voor plaatbewerking. Het evenement biedt de industrie een marktplaats voor kennisoverdracht, individuele fabricageoplossingen en wereldwijde zakelijke contacten. Organisator is Mack-Brooks Exhibitions in St. Albans (VK).

Bauma 2022

De 33e editie van Bauma, de belangrijkste vakbeurs voor bouw- en mijnbouwmachines, productie van bouwmaterialen en voertuigen en gereedschappen voor de bouwnijverheid wordt gehouden van 24 tot en met 30 oktober 2022. De locatie is Messe München.

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Hardenberg

Van 24 tot en met 27 oktober 2022 wordt in de Evenementenhal Hardenberg het jaarlijkse vakevent Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Hardenberg voor de agrarische sector in Noord-, Oost- en Midden-Nederland en de Duitse grensgebieden gehouden. De exposanten zijn actief in foerage, stalinrichting, farmacie en diergezondheid, mechanisatie, melktechniek, duurzaamheid, consultancy en meer.

Robotics & Automation Exhibition

Op 1 en 2 november is het nieuwe congrescentrum in de Coventry Building Society Arena (VK) het toneel voor de Robotics & Automation Exhibition. Het evenement, georganiseerd door Akabo Media in Londen, trekt bezoekers uit de detailhandel, productie, auto-industrie, distributie, opslag, farmaceutica en voedingsmiddelen- en drankenindustrie.

SPS

De editie 2021 van Smart Production Systems (SPS) werd in november op het laatste moment afgeblazen. Voor de editie 2022 is de datum met twee weken vervroegd. Het evenement wordt nu gehouden van 8 tot en met 10 november 2022 in NürnbergMesse.

Logistica Next / ICT & Logistiek

Eveneens van 8 tot en met 10 november is de Jaarbeurs in Utrecht het toneel van Logistica Next en ICT & Logistiek. Beide vakbeurzen richten zich in het bijzonder op eind- en medebeslissers, van CEO tot supply chain directeur en logistiek manager in de retail, groothandel, transport en productie.

EIMA International 2022

De volgende editie van EIMA International, de internationale tentoonstelling van landbouwmachines, vindt plaats van 9 tot 13 november in Bologna. De 'groene' tentoonstelling op het gebied van machines en uitrusting voor tuin- en landschapsarchitectuur werd bevestigd bevat onder meer een demo-sectie, conferenties en seminars over gespecialiseerde gewassen en de landbouweconomie van het Middellandse Zeegebied.

Precisiebeurs

Op 16 en 17 november zijn de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch het toneel voor de Precisiebeurs. De beursvloer, de netwerkgelegenheden en het congresprogramma van organisator Mikrocentrum vormen het jaarlijkse trefpunt van bedrijven actief in mechatronica engineering en -systemen, metrologie, vacuüm- en reinheidstechniek, microbewerking, motion control, laser & fotonica tot aan productie voor hoge nauwkeurigheid.

Abemec & Agromec Show

Van 18 tot en met 20 november 2022 organiseren Abemec en Agromec de Abemec & Agromec Show. Tijdens dit evenement haakt de distributeur van landbouwmachines in op actuele thema's Met elektrische machines, een breed spectrum aan smart farming oplossingen, robots en noviteiten wordt bij het hoofdkantoor van beide bedrijven in Veghel een blik in de toekomst getoond.

Profidag 2022

De leden van PI Nederland, branchevereniging binnen FHI, zijn op 22 november in De Basiliek in Veenendaal gastheer voor de Profidag 2022. Tijdens deze dag met veel presentaties staan deskundigen met al hun kennis over industriële communicatie en netwerkprotocollen ter beschikking van de bezoekers. Entree is gratis na aanmelding.

Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem

Van 22 tot en met 24 november 2022 wordt in de Evenementenhal Gorinchem het jaarlijkse vakevent Rundvee & Mechanisatie Vakdagen Gorinchem voor de agrarische sector in Oost-, Midden- en Zuid-Nederland en de Belgische grensgebieden gehouden. De exposanten zijn actief in foerage, stalinrichting, farmacie en diergezondheid, mechanisatie, melktechniek, duurzaamheid, consultancy en meer.

Safety Event

Op 30 november 2022 vindt in 1931 Congrescentrum in 's-Hertogenbosch de 12de editie van het Engineering Event Safety plaats, ook wel bekend als het Safety Event. Ontwerpers en constructeurs, werktuigbouwkundigen en elektrotechnici, machinebouwers, arbo-, milieu- en veiligheidsmanagers, onderhouds- en servicemanagers en docenten/studenten (HBO/TU) krijgen praktische antwoorden op vragen over machineveiligheid. Het event wordt georganiseerd door MybusinessMedia.

Global Robot Expo

Het evenement voor de industrie 4.0, automatisering, kunstmatige intelligentie en robotica GR-EX (Global Robot Expo) zal plaatsvinden op 30 november en 1 december 2022 bij Ifema Madrid. Behalve een vakbeurs is een congres onderdeel van het evenement. Voor meer informatie kunt u terecht bij Intraservice in Nieuwerkerk aan de IJssel.

De Groene Sector Vakbeurs

Van 10 tot en met 12 januari 2023 is Evenementenhal Hardenberg het toneel voor De Groene Sector Vakbeurs, het kennis- en netwerkmoment voor de tuin- en parkbranche. Tot de doelgroep behoren gemeentelijke groenvoorziening, tuin- en landschapsarchitecten, groot groenvoorzieners, boomkwekers en producenten importeurs en dealers van inrichtingsmaterialen, bestrijdingsmiddelen, meststoffen en tuin- en parkmachines.

Hannover Messe 2023

Van 17 tot en met 21 april is de Messegelände in Hannover weer het toneel van de jaarlijkse Hannover Messe

Vision, Robotics & Motion

De volgende editie van Vision, Robotics & Motion staat gepland op 7 en 8 juni 2023 in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Automatica 2023

Van 27 tot en met 30 juni wordt in Messe München de volgende editie van Automatica gehouden. De vakbeurs verandert hiermee van ritme en zal in de toekomst parallel met Laser World of Photonics worden gehouden. Beide beurzen zullen daarna om de twee jaar op hetzelfde moment en onder één dak plaatsvinden.

Agritechnica

Door alle corona-perikelen is de door de Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft (DLG) georganiseerde Agritechnica voor 2021/2022 afgeblazen. De volgende editie van de vakbeurs voor het agrarisch bedrijf wordt nu gehouden van 12 tot en met 18 november 2023 op de Messegelände in Hannover.

SPS 2023

De editie 2023 van SPS, de vakbeurs voor industriële automatisering, wordt van 14 tot en met 16 november 2023 gehouden in Neurenberg.

Metav 2024

De volgende editie van Metav, de vakbeurs voor de metaalbewerkende industrie, vindt plaats van 20 tot en 23 februari 2024 in Messe Düsseldorf. De organisatie is in handen van de Verein Deutscher Werkzeugmaschinenfabriken (VDW). De vakbeurs staat daarmee weer los van Tube en Wire, wat in juni 2022 het geval was.

Tube / Wire 2024

Tube en Wire, de internationale vakbeurzen voor respectievelijk de buizen- en draadindustrie, vinden van 15 tot en met 10 april 2024 wederom gelijktijdig plaats in Messe Düsseldorf.

SPS 2024

De editie 2024 van SPS, de vakbeurs voor industriële automatisering, vindt van 12 tot en met 16 november 2023 plaats in Neurenberg.