Vanderlande en AWL brengen pickrobot Auto Induct

Thu Apr 25 2024

04 25

Vanderlande en AWL brengen pickrobot Auto Induct

19/10/2022

Door Liam van Koert

Vanderlande komt met Auto Induct - een nieuwe oplossing voor robot picking. Auto Induct is ontwikkeld in samenwerking met AWL, een expert op het gebied van machinebouw en robotica, en maakt het mogelijk om met robots kleine items uit een grote stroom pakketten te verzamelen.


     

De samenwerking combineert de kennis van Vanderlande op het gebied van pakketverwerkingssystemen en -processen met de expertise van AWL op het gebied van robotica. Auto Induct zal vervoerders, bezorgers en pakketbedrijven helpen het hoofd te bieden aan toenemende volumes kleine pakketten en een tekort aan arbeidskrachten. Het zal hen ook in staat stellen de flexibiliteit en schaalbaarheid van hun activiteiten te vergroten en tegelijkertijd hun capaciteit te verhogen.

De oplossing is ontworpen om artikelen met een gewicht tussen 20 g en 5 kg te verzamelen en op een band te plaatsen voor verdere sortering. Auto Induct is geconfigureerd voor pakketbedrijven die een speciale lijn voor kleine artikelen hebben. Uit testresultaten blijkt dat de robot tot 1.500 items per uur kan ophalen.

Auto Induct zorgt er hierbij voor dat elk pakket op de meest effectieve en nauwkeurige manier het verenkelings- en sorteerproces doorloopt. De unieke functies zijn bewezen in een gecontroleerde omgeving en worden momenteel getest in een operationele faciliteit in samenwerking met een toonaangevend wereldwijd pakketbedrijf.

 

 

Eerder dit jaar kwam Vanderlande nog met een pickrobot samen met RightHand Robotics

"We zijn verheugd om met AWL samen te werken aan deze innovatieve nieuwe oplossing", zegt Mike Christman, Executive Vice-President Parcel Solutions van Vanderlande. "We vullen elkaar niet alleen aan op het gebied van expertise en technische knowhow, maar delen ook een open en eerlijke werkcultuur. Dit helpt ons om de uitdagingen en complexiteit van dit spannende project het hoofd te bieden."

"Auto Induct levert voor beide bedrijven de eerste robotoplossing die specifiek is ontworpen voor de pakketsector", voegt Arjen Vos, Director Strategy & Development van AWL, toe. "De resultaten van de ontwikkeling en het testen zijn positief en al ons harde werk effent de weg voor een commerciële lancering in de tweede helft van 2023."

 

Afbeelding en video: Vanderlande en AWL