Vanderlande brengt nieuwe orderpickrobot

Thu Nov 30 2023

11 30

Vanderlande brengt nieuwe orderpickrobot

31/03/2022

Door Ad Spijkers

Het bedrijf in Veghel voegt een geavanceerde orderpickrobot toe zijn aan portfolio magazijnoplossingen.


     

De nieuwe orderpickrobot is een aanvulling op het Smart Item Robotics (SIR)-portfolio van technologieën, die past bij de strategie van Vanderlande om het gebruik van robotica voor warehousing te versnellen. De robot beschikt over intelligente grijpertechnologie, een geavanceerd vision-systeem en besturingssoftware. De robot is ontworpen en gebouwd door RightHand Robotics in Sommerville (Massachusetts) en is specifiek geschikt voor magazijnen en distributiecentra die algemene handelsproducten verwerken.

Robotpicking

Vanderlande heeft toonaangevende robotpicking-oplossingen getest voordat het bedrijf voor deze innovatie koos, die de beste functies en mogelijkheden biedt die vandaag beschikbaar zijn. Voor klanten is het steeds moeilijker om personeel aan te trekken en te behouden, waardoor robotpicking-oplossingen een aantrekkelijke optie zijn. Efficiënte robotica kan ook andere voordelen opleveren, waaronder stabiele 24/7 operaties en lagere eigendomskosten (TCO).

Door Vanderlande geselecteerde robotoplossingen zijn geïntegreerd in het brede scala aan magazijnoplossingen van het bedrijf, zoals het goederen-naar-picker-orderverwerkingssysteem Fastpick. Door meer robots in te zetten voor opdrachten, krijgen klanten meer flexibiliteit op de werkvloer. Orders kunnen bijvoorbeeld worden gepickt met een mix van handmatige en geautomatiseerde procedures voor maximale efficiëntie.

De markt wil geïntegreerde robotica die werkt, dus heeft de onderneming 's werelds toonaangevende robotoplossingen getest. Het gebruik van grijpertechnologie, vision-systemen en software-algoritmen van RightHand Robotics bleek het meest geschikt voor geautomatiseerde magazijnen voor algemene goederen, terwijl verschillende combinaties van robotpickers het meest geschikt zijn voor andere gespecialiseerde toepassingen.

Foto: Vanderlande