Grote Storepick order Vanderlande

Tue Mar 19 2024

03 19

Grote Storepick order Vanderlande

23/06/2021

Door Liam van Koert

Vanderlande heeft een nieuw contract getekend met Woolworths, Australië's grootste food- en grocery retailer, voor de levering van STOREPICK, een gerobotiseerde, end-to-end automatische case picking (ACP) magazijnoplossing. Het systeem wordt geïnstalleerd in een nieuw, innovatief regionaal distributiecentrum (DC) in Moorebank Logistics Park in Sydney en zal vanaf 2025 meer dan 200 winkels in New South Wales bevoorraden. Dit is de tweede staat waar een DC van Woolworths gebruik gaat maken van de STOREPICK-oplossing van Vanderlande.


     

 

Primary Connect, de supply chain-tak van de Woolworths Group, zal het ultramoderne DC bouwen en exploiteren met als doel de winkelervaring van klanten te verbeteren en de efficiëntie in de winkels te vergroten. STOREPICK maakt de optimalisatie van alle processen in de hele waardeketen mogelijk. Het systeem verwerkt op effectieve wijze zowel inkomende als uitgaande goederen en garandeert, dankzij de Load Forming Logic (LFL) software van Vanderlande, winkelvriendelijke leveringen in meerdere winkelformaten.

Dit wordt gecombineerd met een redundant ontwerp en optimaal gebruik van de ruimte die het DC inneemt, wat bijdraagt aan een veilige werkomgeving voor het operationele team van Woolworths. Daarnaast is de oplossing ontworpen met gebruikmaking van de nieuwste technologieën op het gebied van material handling, waaronder het Vanderlande ADAPTO-shuttlesysteem met flexibele in-rack shuttles, free-roaming AGV's, intelligente robots voor het verzamelen van dozen en werkstations voor Goods-to-Picker.

 

 

 

8.000 extra producten

Primary Connect Managing Director en Woolworths Chief Supply Chain Officer, Paul Graham, legt uit: "De faciliteit zal de manier veranderen waarop we onze winkels in New South Wales bedienen, ons netwerk versterken en onze ambitie waarmaken om de beste food en grocery supply chain van Australië te creëren. We zullen tot 8.000 extra producten kunnen vervoeren, wat zal bijdragen tot een veel betere winkelervaring voor onze klanten. Om gelijke tred te houden met de groeiende vraag en de steeds veranderende verwachtingen van onze klanten, moeten we blijven investeren in nieuwe technologie en capaciteit om onze toeleveringsketen van de volgende generatie aan te drijven. We zijn blij dat we deze reis samen met onze vertrouwde technologiepartners bij Vanderlande kunnen maken."

Roald de Groot, Managing Director Warehousing Solutions van Vanderlande voor Australië en Nieuw-Zeeland, voegt hieraan toe: "Het is de afgelopen twee jaar een ongelooflijke reis geweest voor de lokale en overzeese teams van Vanderlande die nauw hebben samengewerkt met het ontwerpteam van Woolworths om dit project te realiseren. We zijn er bijzonder trots op dat we Woolworths deze ultramoderne, volledig geautomatiseerde oplossing kunnen bieden en willen in de toekomst graag verder bouwen aan deze gevestigde samenwerking."

De relatie tussen beide organisaties is voor Vanderlande's Vice President Warehouse Solutions Terry Verkuijlen een belangrijk positief punt geweest: "Vanderlande is er trots op zeer betrokken te zijn geweest bij deze belangrijke samenwerking met Australië's grootste supermarktketen. Woolworths heeft sterke ambities op het gebied van groei, productaanbod en klantervaring, dus we zijn verheugd dat we onze bijdrage kunnen leveren aan dit verdere succesverhaal. Door onze geautomatiseerde end-to-end STOREPICK-oplossing te leveren, zal Woolworths de efficiëntie binnen zijn nieuwe DC in Sydney kunnen maximaliseren."