CNH Industrial neemt Raven Industries over

Thu Apr 18 2024

04 18

CNH Industrial neemt Raven Industries over

28/06/2021

Door Ad Spijkers

Landbouwmachineconcern CNH Industrial heeft een overeenkomst gesloten om 100% van het kapitaal van precisielandbouwspecialist Raven Industries te verwerven.


     

De transactie zal worden gefinancierd met de beschikbare contanten van CNH Industrial. De overname zal naar verwachting plaatsvinden in het vierde kwartaal van 2021, onder voorbehoud van de gebruikelijke voorwaarden, waaronder goedkeuring van de aandeelhouders van Raven en van wettelijke goedkeuringen.

De overname bouwt voort op een langdurige samenwerking tussen de twee bedrijven. Met de overname van Raven Industries zal CNH Industrial zijn positie op de markt voor landbouwapparatuur verder versterken door innovatiemogelijkheden in autonome en precisielandbouwtechnologie toe te voegen.

Precisielandbouw

Precisielandbouw en autonomie zijn cruciaal om agrariërs te helpen een hogere productiviteit te bieden en het ware potentieel van hun activiteiten te ontsluiten. Raven Industries is een pionier op het gebied van precisielandbouw; de aanwezige ervaring, software-expertise en technische kennis bieden een aanzienlijke boost aan de mogelijkheden van CNH.

De overname benadrukt de toewijding van het landbouwconcern om zijn portfolio op het gebied van precisielandbouw te verbeteren en sluit aan bij de digitale transformatiestrategie. De combinatie van de technologieën van Raven en het productportfolio van CNH Industrial zorgt voor nieuwe technologie, waardoor klanten productiever en efficiënter kunnen zijn.

Voor Raven betekent de nauwere samenwerking met CNH Industrial, dat het zijn ontwikkeling kan versnellen en klanten kansen en waarde biedt om grote uitdagingen op te lossen. Na de overname zal de hoofdvestiging van Raven in Sioux Falls (Zuid-Dakota) een 'centre of excellence' blijven. Met geïntegreerde precisie en autonome oplossingen wil het bedrijf zijn klanten niet alleen de productiviteit en winstgevendheid laten verbeteren, maar ook duurzamere oplossingen en milieubeheer promoten.

CNH en Raven

CNH Industrial is een een belangrijke speler in de kapitaalgoederensector met een breed scala aan producten en een wereldwijde aanwezigheid. Tot het concern behoren onder meer Case IH, New Holland Agriculture en Steyr (tractoren en landbouwmachines), Case en New Holland Construction (grondverzetmachines), Iveco (bedrijfs-, defensie- en civiele bescherming voertuigen,), Iveco Bus en Heuliez Bus (bussen en touringcars), Iveco Astra (steengroeve- en bouwvoertuigen, Magirus (brandweervoertuigen) en FPT Industrial (motoren en transmissies).

Raven Industries telt drie divisies: Applied Technology (precisielandbouw), Engineered Films (high-performance speciale films) en Aerostar (luchtvaart). Het bedrijf is een wereldwijde technologiepartner voor OEM's, landbouwretailers en dealers. Afgelopen jaar nam het bedrijf Smart Ag (autonome herkennings- en routeplanningstechnologie), Dot Technology (autonoom platform voor de landbouw) en het intellectueel eigendom van Jaybridge Robotics over.

Foto: Raven Industries