JOZ neemt Fullwood over

Thu Apr 25 2024

04 25

JOZ neemt Fullwood over

07/07/2022

Door Ad Spijkers

Bedrijf heeft na mest- en voeraanschuifrobots nu ook melkrobots in het programma.


     

JOZ in Westwoud (NH) heeft het internationaal opererende Fullwood (met Nederlandse vestiging in Vleuten) overgenomen. Sinds half juni gaat deze fabrikant van melksystemen door onder de naam Fullwood JOZ. Met deze overname versterkt JOZ haar positie op het gebied van staloplossingen.

Fullwood JOZ is internationaal leverancier van volledig geïntegreerde oplossingen op het gebied van melken (foto). Alle melkoplossingen zijn ontwikkeld vanuit één kerndoel: het leven van melkkoeien en hun veehouders verbeteren en ervoor zorgen dat hun activiteiten productief en winstgevend zijn, terwijl de koeien zich comfortabel en gezond voelen.

De cirkel is rond

JOZ is gespecialiseerd in het ontwikkelen van robots en slimme oplossingen voor in de stal, maar leverde nog geen eigen melksystemen. Met de overname kan het bedrijf eindgebruikers niet alleen voorzien van innovaties voor efficiënter mesten en slimmer voeren, maar ook op het gebied van melkwinning.

Vanuit Fullwood JOZ kan de onderneming effectieve oplossingen bieden die dicht naast de veehouder staan en gericht zijn op de drie principes van melken: snel, volledig en stressvrij. Daarmee biedt het bedrijf voor elke stap binnen zijn visie op Circulair Farming een oplossing waarmee agrarisch ondernemers slimmer én efficiënter kunnen boeren. Daarmee is de cirkel nu rond.

Made in Holland

Met de overname blijft het volledige productportfolio in conventioneel melken en robot melken in stand. Ook blijven alle vestigingen operationeel. De kennis en expertise die JOZ in huis heeft, trekt het door naar Fullwood JOZ. 'Made in Holland' is waar het bedrijf voor staat en dat is ook de kwaliteit die de markt mag verwachten.

Fullwood JOZ zal de komende jaren flink investeren in productinnovatie. Het bedrijf gaat (uiteraard) de melksystemen verder doorontwikkelen, met name op het gebied van software en data-acquisitie. Ook wil het bedrijf nieuwe locaties openen en verwachtt men daarmee een verdubbeling in het aantal robots te kunnen realiseren. Er zijn veel ideeën hoe de melkrobots nog gebruiksvriendelijker te kunnen inzetten, zodat eindgebruikers slimmer en efficiënter kunnen werken.

Fullwood JOZ heeft een netwerk van dealers dat naadloos aansluit op het netwerk van JOZ. De dealers van Fullwood JOZ hebben vanaf nu ook toegang tot de oplossingen van JOZ, zoals de mestrobots, voeraanschuifrobots en de nieuwe stikstofkraker Gazoo. Tussen de dealers zal naar verwachting een mooie synergie ontstaan, waardoor ze elkaar nog meer kunnen versterken.

Foto: Fullwood JOZ