Nieuwe versie Igus RBTX online marktplaats

Wed Apr 24 2024

04 24

Nieuwe versie Igus RBTX online marktplaats

10/01/2023

Door Ad Spijkers

Het intuïtieve ontwerp biedt een overzicht van de juiste componenten en economische automatiseringsoplossingen.


     

Voor wie op zoek is naar een individuele economische automatiseringsoplossing kan de RBTX online marktplaats van Igus in Keulen (met Nederlandse vestiging in Soesterberg) een uitkomst zijn. In plaats van onderdelen van vele verschillende bronnen te kopen, kunnen geïnteresseerden hier low cost robotonderdelen van verschillende fabrikanten vinden, met prijs- en compatibiliteitsgaranties.

Marktplaats

Het doel van Igus is om alle low cost robotica-opties op één platform te verzamelen en automatisering zo eenvoudig mogelijk toegankelijk maken is. De specialist in motion plastics lanceerde in 2019 het RBTX.com robotica marktplaats. Om het selecteren van geschikte individuele onderdelen of een afgewerkt systeem nog gemakkelijker te maken, presenteert Igus nu versie RBTX 2.0 met een nieuw ontwerp en nieuwe functionaliteit.

Geïnteresseerden kunnen voor hun automatiseringsconcepten de losse componenten of complete oplossingen vinden die precies aan hun eisen en budget voldoen. Er zijn nu 76 partners op de RBTX-marktplaats, die beschikbaar is in negen landen. Bezoekers kunnen momenteel kiezen uit 259 verschillende producten - van robots, software, besturingssystemen en vermogenselektronica tot camera's, grijpers, sensoren of motoren.

Alle componenten worden vooraf gecombineerd en getest zodat ze goed samenwerken. Igus wil voortdurend partners en producten toevoegen aan de online marktplaats zodat gebruikers altijd toegang hebben tot een breed scala aan componenten.

Hardware én software

VoorRBTX 2.0 heeft het bedrijf de website geanalyseerd en feedback van zijn  klanten ingewonnen om na te gaan hoe het  de online marktplaats en de gebruikerservaring verder kon optimaliseren. Aldus kan iedereen snel en gemakkelijk een geschikte robotica-oplossing vinden. Op het platform vinden klanten meer dan honderd kant-en-klare complete low cost oplossingen en toepassingsvoorbeelden met compatibiliteitsgarantie en onderdelenlijst.

In het nieuwe ontwerp kunnen gebruikers de resultaten filteren op toepassing of bedrijfstak, waardoor het zoeken nog gemakkelijker wordt. Er zijn nu ook andere productcategorieën, zoals software. Dit maakt het ook gemakkelijk om G-code of CSV-bestandsconverters en volledige LabView-, Matlab- en ROS-node-interfaces te vinden.

Komt u er toch niet uit, dan kunt u hulp krijgen van de RBTXpert. Deze service is nu voor gebruikers beschikbaar bij elke stap op de website en kan direct geboekt worden voor een adviesafspraak. De service wordt verleend door ervaren Igus automatiseringsdeskundigen die geïnteresseerden met raad en daad bijstaan en hen helpen de juiste oplossing te vinden voor elke toepassing.

Foto: Igus