Palletiseereenheid met robotica en cobotica

Tue Apr 16 2024

04 16

Palletiseereenheid met robotica en cobotica

16/03/2023

Door Ad Spijkers

Sidel breidt zijn assortiment palletiseermachines uit met de introductie van de RoboAccess_Pal S.


     

Met de introductie van cobotica bij het palletiseren heeft Sidel kunnen voldoen aan de groeiende marktvraag naar compacte en betaalbare cellen, die over het algemeen handmatige handelingen vervangen. Voor meer veeleisende lijnen kunnen robotarmen hogere technische prestaties bieden. , heeft Sidel gebruik gemaakt van meer dan 50 jaar expertise op het gebied van palletiseren om een alles-in-één oplossing te creëren die een kleine voetafdruk combineert met een snel rendement op investering en een hoger laadvermogen en snelheid .

Robotarmen

De nieuwe palletiseereenheid combineert het beste van de cobot- en robotwereld. Ze biedt een uniek capabele oplossing die verbeterde wendbaarheid, bedienbaarheid en compactheid levert aan de marktsegmenten Food, Home en Personal Care (FHPC). De eenheden heeft een capaciteit van twaalf cycli per minuut en maakt een laadvermogen van de koffer tot 25 kg mogelijk. Volgens de fabrikant is een snel rendement op de investering mogelijk, meestal één tot twee jaar. De palletiseeroplossing biedt een nieuw niveau van compactheid met een voetafdruk van minder dan 12 m² voor twee stations met een significante pallethoogte van 1700 mm.

Sidel heeft de RoboAccess_Pal S ontworpen om een oplossing te bieden die het beste biedt van zowel de robot- als de cobotwereld. Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan de behoeften van zijn klanten in een breed scala aan toepassingen en marktcategorieën. Met meer dan 1.300 gerobotiseerde palletiseerinstallaties wereldwijd, heeft Sidel sinds 2011 een bijdrage geleverd aan de implementatie van collaboratieve robotica. De onderneming heeft voortgebouwd op deze gecombineerde expertise om een innovatief gemengd resultaat te leveren, evenals aanvullende nieuwe functies.

Nieuwe functies

RoboAccess_Pal S integreert drie nieuwe gepatenteerde functies om een nog hoger niveau van wendbaarheid, bedienbaarheid en compactheid te bieden. Een lichtgewicht koolstofvezel en 3D-geprinte klemkop helpen een hoger laadvermogen te leveren en de totale voetafdruk van de machine te verkleinen, terwijl een breed scala aan secundaire verpakkingen kan worden verwerkt. Bovendien zorgt het gepatenteerde opklapbare afschermingssysteem voor moeiteloos verplaatsbare Plug & Play-mogelijkheden.

Sidel zet zich in voor het waarborgen van een hoog niveau van veiligheidsnormen. Een gepatenteerd mobiel fysiek gordijn zorgt voor bescherming van de operator tijdens het aan- en afvoeren van pallets en helpt de voetafdruk van de machine verder te verkleinen. De nieuwe palletiseereenheid zal op Interpack worden gepresenteerd en wordt in de loop van het tweede kwartaal leverbaar.

Sidel

Sidel is een van de drie industriegroepen van Tetra Laval en heeft het hoofdkwartier in Frankrijk. Het bedrijf levert apparatuur en oplossingen voor het verpakken van drank, voedingsmiddelen, huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsproducten. De onderneming heeft meer dan 170 jaar ervaring op het gebied van blazen, vullen, etiketteren, materiaalbehandeling, end-of-line en line-engineering-oplossingen, inclusief een innovatieve focus op de fabriek van morgen met geavanceerde systemen.

Foto: Sidel