Nieuw RoEq Cart-oplossing voor MiR250

Thu Apr 18 2024

04 18

Nieuw RoEq Cart-oplossing voor MiR250

25/02/2022

Door Ad Spijkers

Introductie van nieuwe gewichtsklasse met topmodule en nieuwe Cart-serie.


     

Met de combinatie van de TMS-C500 Ext-topmodule en nieuwe S-Cart500-serie van RoEq uit Vissenbjerg (bij Odense) kunnen gebruikers tot 500 kg vervoeren met een MiR250 autonome mobiele robot (AMR) van MiR uit Odense. Hierdoor wordt het laadvermogen effectief verdubbeld terwijl een compacte oplossing ontstaat voor gemakkelijke manoeuvreerbaarheid.

Vor zover RoEq bekend zijn er geen andere cartoplossingen op de markt die dit niveau van laadvermogen en dezelfde wendbaarheid hebben. De combinatie is een oplossing voor bedrijven die op zoek zijn naar een veilig en economisch AMR-systeem. De kleinere robot met verhoogd laadvermogen is een uitkomst voor bedrijven die zwaardere goederen willen vervoeren in gebieden met beperkte ruimte.

Veiligheid

De topmodule is ontworpen met focus op veiligheid. De verlengde vorm biedt gemakkelijke toegang tot de noodstopknop, zelfs bij het dragen van lasten tot 120 cm, zoals euro- of Amerikaanse pallets. Zoals alle S-Cart-oplossingen wordt de TMS-C500 Ext-cart-oplossing opgepikt en afgezet in de vrije ruimte. Dit betekent dat er geen vaste vloerruimte of dockingstations nodig zijn voor pick-ups. Hierdoor kunnen bedrijven flexibel gebruik maken van hun AMR's voor een efficiënte en flexibele logistieke afhandeling.

De mobiele robotapparatuur van RoEq is compatibel met de AMR's van MiR en ondersteunt en maakt AMR-implementaties mogelijk die volledig voldoen aan de toepasselijke veiligheidsvoorschriften. Het bedrijf brengt standaard kant-en-klare robotapparatuur op de markt die goed is getest.Het heeft veel kennis gestoken in het ontwerpen voor AMR's, waardoor de lat hoog ligt voor wat dragersystemen aankunnen. Tegelijkertijd blijft het volledige potentieel van de MiR250 benut.

Net als alle RoEq-topmodules wordt de TMS-C500 Ext geleverd met RoEq-veiligheidsconfiguratie en RoEq Assist-software. Dit vermindert de benodigde integratietijd door te helpen bij het instellen van de systemen. Hierdoor kan de juiste voetafdruk voor de robot worden gecreëerd om veilige navigatie te vergemakkelijken. Bovendien bevat de tool standaardmissies om gebruikers sneller aan de slag te helpen met een meer consistente set-up.

RoEq en MiR worden in Nederland op de markt gebracht door Gibas Automation en ESPS, RoEq wordt ook door Olmia Robotics gedistribueerd.

Foto: RoEq