CNH investeert in drone imaging bedrijf

Sun Apr 28 2024

04 28

CNH investeert in drone imaging bedrijf

20/02/2024

Door Ad Spijkers

Het concern in mobiele werktuigen neemt een minderheidsbelang in door AI gegenereerde kaarten voor de landbouw.


     

CNH blijft zijn technologiepakket versterken met Ag Tech-oplossingen die de landbouw voor klanten eenvoudiger, efficiënter en duurzamer maken. Om zijn aanbod op dit gebied uit te breiden heeft investeringstak CNH Ventures een minderheidsbelang genomen in startup Bem Agro in Ribeirão Preto (300 km noordelijk van S~so Paulo), een bestaande leverancier aan CNH.

AI voor kartering

Bem Agro gebruikt AI om elk type beeld van velden – inclusief beelden genomen van machines, drones en satellieten – om te zetten in agronomische karteringsrapporten. Deze bieden cruciale gegevens waarmee boeren betere beslissingen kunnen nemen over het optimaliseren van veldwerkzaamheden, het toewijzen van middelen en het verhogen van de opbrengst. Tegelijkertijd kunnen ze machineprestaties en de productiviteit verhogen en bedrijfskosten verlagen.

Bij de suikerriet-, graan- en vezeloogst, waar boeren te maken kunnen krijgen met slecht zicht, bieden de kaarten van Bem Agro begeleidingslijnen voor koerscorrectie en vermindering van gewasschade. De onkruidkartering wijst specifieke gebieden aan die moeten worden bespoten, waardoor het gebruik van herbiciden wordt geminimaliseerd.

Samenwerking

De investering volgt op een succesvolle commerciële samenwerking van vijf jaar tussen beide bedrijven. CNH gebruikt al kaartoplossingen op de Connected Platforms van de merken Case IH en New Holland voor suikerrietoogstmachines, tractoren en spuitmachines in Brazilië, Indonesië en Thailand. Samen streven ze er naar om de huidige en toekomstige oplossingen, diensten en bereik voor precisietechnologie voor de landbouw in Latijns-Amerika en Azië-Pacific te verbeteren.

Het streven naar klantgerichte innovatie is afhankelijk van een constante dialoog met de mensen die de apparatuur en technologie gebruiken. Positieve terugkoppeling van CNH's dealernetwerk en klanten speelde een belangrijke rol bij het aangaan van de strategische investering. Het concern wil de samenwerking met Bem Agro uitbreiden en boeren verder in staat stellen nieuwe wegen in te slaan.

Foto: CNH