Nieuwe generatie Omron Scara-robots

Wed Apr 24 2024

04 24

Nieuwe generatie Omron Scara-robots

17/12/2020

Door Ad Spijkers

Omron heeft de nieuwe i4L gepresenteerd, een compacte Scara-robot die krachtige prestaties levert tegen de laagste totale eigendomskosten.


     

De i4L combineert kwaliteit met schaalbaarheid, preventief onderhoud en integratieflexibiliteit. Dankzij het compacte ontwerp en het kleine vloeroppervlak is de robot eenvoudig te installeren en kan hij zonder extra bevestigingsmiddelen worden gemonteerd op een tafel of aan de muur. Het compacte ontwerp en de flexibele programmering maken de i4L geschikt voor een breed scala aan robottoepassingen, waaronder digitale montage. Kabelaansluitingen kunnen zo worden geplaatst dat ze door het montageoppervlak lopen of parallel lopen.

De Scara-robot biedt eenvoudige integratie met Ethernet-connectiviteit en maximale inzetbaarheid door middel van interactieve onderhoudsalarmen en een RGB-koepelverlichting. Met een statuslamp worden problemen sneller en efficiënter gediagnosticeerd, waardoor de waarde in elke fase van de levenscyclus van het product wordt gemaximaliseerd. De robot is leverbaar met werkbereiken van 350 mm, 450 mm en 550 mm. Het maximale laadvermogen is 5 kg.

Flexibiliteit

Snelle productieomgevingen vereisen snelheid en flexibiliteit. De i4L kan bedrijven helpen dit probleem op te lossen, omdat deze 24 uur per dag onvermoeibaar, punctueel en veilig kan werken in dezelfde omgeving als mensen.

De i4L biedt een hoge massatraagheid en herhaalbaarheid voor een light-duty Scara-robot die alle benodigde prestaties levert. Vermindering van de complexiteit van de installatie en de programmeertijd is mogelijk dankzij eenvoudige integratie en synchronisatie bij het implementeren van meerdere robots.

Foto: Omron