We kunnen weer naar buiten

Fri Oct 22 2021

10 22

We kunnen weer naar buiten

01/10/2021

Door Ad Spijkers

Onder het motto "Het kan weer" nemen tal van beursorganisaties en bedrijven de organisatie van beurzen, seminars en open dagen weer op.


     

De eerste evenementen hebben alweer plaatsgevonden, waaronder Empack, Nederlandse Metaaldagen en Metavak. Onderstaand vindt u een voorlopig overzicht van de robot-gerelateerde evenementen voor de komende maanden. Dit overzicht wordt waar nodig geactualiseerd. Mist u een evenement, laat het ons weten.

Er zal om een coronacheck en een identiteitsbewijs worden gevraagd en in bijna alle gevallen is aanmelding of registratie vooraf verplicht. Wilt u een evenement in het buitenland bezoeken, check dan vooraf of u er überhaupt heen mag reizen en verblijven en wat lokaal de voorschriften zijn. Denkt u er wel aan dat toegangskaarten voor de internationale beurzen in Duitsland niet bepaald gratis zijn.

Foto: Valk Welding

 

Robotic Days powered by Stäubli

Op 27 en 28 oktober organiseert Stäubli de derde editie van de Robotics Days powered by Stäubli in Technopolis te Mechelen. Met live robotdemonstraties, partnerstands en lezingen door onder andere KU Leuven, EHEDG en QualityByDesign wordt onder meer aandacht besteed aan Smart Factories, Industrie 4.0, digital twins, safety en automation in pharma & food. Plaats van handeling is Technopolis in Mechelen, u moet zich vooraf registreren.

Precisiebeurs

Op 10 en 11 november organiseert Mikrocentrum de twintigste editie van de Precisiebeurs. Voor het eerst zijn de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch de plaats van handeling. Behalve een beurs met zo'n 300 exposanten zijn er ook de nodige lezingen en activiteiten voor speciale doelgroepen. Aanmelden kan via de site van het evenement. https://precisiebeurs.nl/.

Nationale Cobot Dag

Op 17 november organiseert Olmia in Tiel de Nationale Cobot Dag 2021. Op het evenement in eigen huis geven diverse grote en kleinere cobotleveranciers acte de présence, maar ook leveranciers van vision systemen, grijpers en andere toebehoren zijn aanwezig. Bezoekers kunnen zich aanmelden via https://nationalecobotdag.nl/aanmelden/.

Engineering Event Safety

Ook op 17 november organiseert MybusinessMedia een nieuwe editie van het ook wel als Safety Event bekend staande evenement. De dag is bedoeld voor zowel engineers als managers en niet specifiek gericht op robotica, maar machineveiligheid is wel een belangrijk thema. Een incident kan veel menselijk leed, productiestilstand en torenhoge boetes opleveren. Aanmelden kan via https://www.safetyevent.nl/inschrijven/.

4Innovatorsdays

Na een succesvolle eerste editie lanceren vier bedrijven de 4Innovatorsdays van 2021. Het evenement staat gepland voor 17 tot en met 19 november en wordt gehouden bij Valk Welding in Alblasserdam. De organiserende partijen en zijn Q-Fin, LVD, Kumatech (AGV's) en Valk Welding (Techman en Panasonic robots). Daarnaast zijn MCB, Elfsquad, Togetr, SpartnerS en Lemtech gevraagd deel te nemen. Aanmelden kan door een mail te sturen naar marketing@valkwelding.com.

SPS 2021

De beurs Smart Production Systems wordt van 23-25 november in Neurenberg georganiseerd. Bijna alle hallen zijn gevuld met exposanten die hun expertise tonen op het gebied van aandrijvingen, sensoren, besturingen, software en dienstverlening voor de industrie. U kunt kaarten bestellen op de site van SPS. 

Food Technology 2021

Food Technology 2021 is het kennis- en netwerkevenement van Mikrocentrum over hightech innovaties in de voedingsmiddelenindustrie. Het evenement wordt gehouden op 1 en 2 december in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Aanmelden is mogelijk via de site van het evenement. https://food-technology.nl/

Machinebouw Event

Op donderdag 2 december staat kennisoverdracht centraal in het Machinebouw Event van FHI. Er wordt aandacht besteed aan onder andere de digitale transformatie, het Internet of Things, Artificial Intelligence, vision, digitale verdienmodellen, standaardisatie, CE markering, remote maintenance en cyber security. De locatie is nog niet bekend gemaakt, u kunt zich wel al registreren.

TechniShow / ESEF

TechniShow is de grootste en meest complete vakbeurs van de Benelux op het gebied van industriële productietechnieken, verwerking en bewerking van metalen, kunststoffen, toebehoren en hulpmiddelen De beurs wordt gehouden van 15 tot en met 18 maart in Jaarbeurs Utrecht. Gelijktijdig en op dezelfde locatie vindt ESEF Maakindustrie plaats, het grootste evenement in de Benelux op het gebied van toeleveren, uitbesteden, productontwikkeling en engineering.

European Robotics Forum

ERF2022 bestrijkt alle aspecten en actuele thema's op het gebied van robotica. Onderzoekers, ingenieurs, managers en een groeiend aantal ondernemers en overheidsfinanciers uit heel Europa komen samen om te praten over technology push en market pull en hoe innovatie in robotica en robotica-gerelateerde AI kan worden versneld. Plaats van handeling is Rotterdam Ahoy. Toegangsprijzen en een registratieformulier vindt u op de site.

Hannover Messe

De Hannover Messe, 's werelds grootste vakbeurs voor de industrie, wordt gehouden van 25 tot en met 29 oktober op de Messegelände in Hannover. Een van de drukst bezochte onderdelen is Automation, Motion & Drives, waarbij robots voor de meest spectaculaire en best bezochte stands zorgen. Toegangskaarten zijn vanaf medio februari te bestellen op de site.

Anuga Foodtec

Anuga FoodTec is de belangrijkste inspiratiebron voor de internationale voedingsmiddelen- en drankenindustrie. 's Werelds enige leveranciersbeurs bestrijkt het alle aspecten van voedselproductie. De beurs wordt van 26 tot en met 29 april gehouden in Koelnmesse in het hart van Keulen. Toegangskaarten zijn te bestellen op de site.