Robotize brengt eerste AMR met platform

Mon Apr 29 2024

04 29

Robotize brengt eerste AMR met platform

14/12/2023

Door Ad Spijkers

Na een serie autonome mobiele robots voor pallettransport introduceert het bedrijf nu AMR's met een platform.


     

Klanten van het in Kongens Lyngby (bij Kopenhagen) gevestigde Robotize vroegen om een AMR met platform te ontwikkelen als aanvulling op hun vloot van GoPal AMR's voor pallettransport. De belangrijkste vereiste was dat het nieuwe voertuig hetzelfde niveau van uptime en operationele betrouwbaarheid moest hebben als de bestaande AMR's.

De nu geïntroduceerde GoPal P35 is het resultaat van de domeinkennis en de ervaring die is opgedaan met de wereldwijde vloot van AMR’s die meer dan 800.000 km hebben afgelegd in industriële omgevingen.

Eigenschappen

Met een voetafdruk van slechts 960 mm x 660 mm wordt de GoPal P35 het kleinste lid van de GoPal AMR-familie, die een breed scala aan voertuigen omvat voor het transporteren van ladingen op Euro-, industriële en US/ Britse pallets. Het nieuwe platform biedt de mechanische en elektrische interfaces om gemakkelijk een breed scala aan topmodules, andere apparatuur en accessoires van verschillende leveranciers van mobiele robotapparatuur te kunnen huisvesten.

De nieuwe autonome mobiele robot heeft een laadvermogen tot 250 kg. Zijn veilige en duurzame LFP-batterij kan draadloos worden opgeladen. Ook is deze AMR voorzien van de kenmerkende mechanische GoPal-bumper als extra veiligheidslaag voor gebruik in krappe ruimtes. Ook is het nieuwe voertuig eenvoudige te implementeren naast bestaande voertuigen op het GoControl Fleet Management System.

"En natuurlijk is het de mooiste AMR op de markt", aldus Robotize.

Foto: Robotize