Rexroth neemt Elmo Motion Control over

Thu Apr 25 2024

04 25

Rexroth neemt Elmo Motion Control over

03/10/2022

Door Ad Spijkers

Elmo maakt gedecentraliseerde aandrijvingen mogelijk voor automatisering, robotica en halfgeleiderindustrie.


     

Motion control specialist Bosch Rexroth heeft branchegenoot Elmo Motion Control met hoofdkantoor in Petach-Tikva (Israël) overgenomen. Naast de hoofdvestiging heeft de onderneming ook een assemblagefabriek in Polen. Elmo ontwikkelt en produceert elektrische high-end servo-aandrijvingen en motion control voor industriële automatisering. De krachtige, ruimtebesparende en nauwkeurige aandrijvingen vormen een aanvulling op het productportfolio van Bosch Rexroth rond het automatiseringsplatform ctrlX Automation.

Productiviteit

Er is een voortdurend groeiende vraag naar slimme automatisering en Industrie 4.0-oplossingen die de productiviteit in fabrieken verhoogt en hulpbronnen bespaart. Fabrieksautomatisering is een duidelijk focus topic bij Bosch Rexroth. Het bedrijf versterkt zijn portfolio zowel organisch door de ontwikkeling van innovatieve producten zoals ctrlX Automation als door passende overnames zoals Elmo.

Door de overname worden de innovatieve kracht en dynamiek van Elmo gecombineerd met de expertise op het gebied van fabrieksautomatisering van Bosch Rexroth. Laatstgenoemde wil de capaciteiten van Elmo bij de ontwikkeling en productie van geavanceerde producten op het gebied van motion en servobesturing versterken. Het is de bedoeling dat Elmo een Israëlische entiteit blijft, met lokaal management en behoud van het huidige personeel.

Door de technologie van Elmo kan Bosch Rexroth om aandrijvingen ter grootte van een smartphone integreren in bijvoorbeeld robots of autonome transportvoertuigen. De nu verworven technologieën openen nieuwe toepassingsgebieden die technologische uitdagingen met zich meebrengen, zoals autonome transportvoertuigen, servicerobots of de decentrale plaatsing van aandrijvingen in machines. Hier tonen Elmo producten hun sterke punten vooral door hun bewegingsprestaties, compactheid, energie-efficiëntie en precisie gecombineerd met een hoge dynamiek."

Investeringen

Bosch Rexroth heeft al in het voorjaar van 2022 een meerderheidsaandeel in Kassow Robots verworven. Dit Deense bedrijf met ongeveer 25 medewerkers produceert collaboratieve robots (cobots) die op veel verschillende manieren kunnen worden ingezet in de industriële productie. De cobots bieden een hoog laadvermogen en bereik en kunnen werken in de krapste ruimtes: Uitgerust met zeven assen kan een cobot van Kassow Robots als een arm om hoeken rondreiken en biedt zo een flexibiliteit die ongeëvenaard is op de markt.

Ook eerder dit jaar sloot Bosch Rexroth voor Noord-Amerika een strategische kanaalovereenkomst met Geek+, Chinees fabrikant van autonoom rijdende robots.

Foto: Bosch Rexroth