Radarsensoren voor ruwe omgevingen

Sat Mar 02 2024

03 02

Radarsensoren voor ruwe omgevingen

25/11/2021

Door Ad Spijkers

Met beschermingsklasse IP69K en schokvastheid tot 100 g zijn de sensoren geschikt voor zware buitentoepassingen.


     

Turck presenteert robuuste radarsensoren voor afstandsmeting tot 15 m voor ruwe toepassingsgebieden in fabrieksautomatisering en in buiten- of mobiele toepassingen zoals AGV's en AMR's. De robuuste apparaten werken op 122 GHz en voldoen aan beschermingsklasse IP67/69K. De sensoren zijn schokvast tot 100 g en daarmee voor bijvoorbeeld afstandsmeting in havenlogistiek. Hier worden optische of ultrasone sensoren vaak uitgesloten wegens hun beperkte bereik of interferentie zoals zoals stof, wind of lichtinval.

Radarsensor

De op een browser gebaseerde parametreerinterface Turck Radar Monitor maakt het gemakkelijker om de sensoren van deze serie in te stellen door real-time visualisatie van de signaalcurve. Dit geldt vooral bij het instellen van filters om stoorsignalen te onderdrukken of in lastige montagesituaties. Als meerdere apparaten in de directe omgeving zijn geïnstalleerd, voorkomt het meetprincipe dat de signalen elkaar beïnvloeden.

Alle DR-M30-IOL-sensoren hebben zowel een IO-Link aansluiting als een als analoge en schakeluitgang, waarbij de analoge uitgang ook als tweede schakeluitgang kan worden geconfigureerd. In klassieke toepassingen kunnen de apparaten ook zonder IO-Link worden gebruikt. Drie verschillende lensconfiguraties maken een voor de toepassing geoptimaliseerde apparaatselectie mogelijk, afhankelijk van of een kort en breed, een middelgroot of een lang en smal detectieveld is vereist.

Foto: Turck