UR-cobots nu ook op Igus RBTX platform

Tue Apr 23 2024

04 23

UR-cobots nu ook op Igus RBTX platform

04/10/2022

Door Ad Spijkers

Met Universal Robots heeft het RBTX online platform van Igus er een belangrijke partner bij gekregen.


     

Robots zijn al lang onmisbaar in de industrie. Maar vooral kleine en middelgrote bedrijven worden vaak geconfronteerd met de vraag hoe een taak goedkoop en met weinig inspanning kan worden geautomatiseerd. Sinds 2019 brengt het RBTX playform van Igus leveranciers en gebruikers van robotica samen. Het werkt nu ook samen met Universal Robots, een van de wereldmarktleiders voor industriële cobots.

UR in RBTX

Flexibele automatiseringsoplossingen en snelle integratie evenals intuïtief gebruik - dit is het gemeenschappelijke doel dat RBTX en Universal Robots nastreven met hun robotica-assortiment. Om synergieën effectief te benutten, kondigden de twee bedrijven de start van hun samenwerking in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland aan als onderdeel van het RBTX-assortiment van Igus. De marktplaats werkt inmiddels samen met zeventig bedrijven die hun robots, grijpsystemen, cameratechnologie, transportbanden, software en diensten op het online platform aanbieden.

RBTX geeft een compatibiliteitsgarantie voor het hele software- en hardwarebereik, zodat gebruikers er altijd zeker van kunnen zijn dat alle componenten samenwerken. Met Universal Robots heeft het platform nu een bekende partner gekregen waarmee Igus het productassortiment op RBTX – naast de eigen robot ReBeL – kan uitbreiden met cobots.

Universal Robots is niet alleen een pionier voor cobots, maar ook bij het intuïtief programmeren van robots. Dit past in het concept van Igus' marktplaats voor goedkope automatiseringsoplossingen, die zonder enige voorkennis snel en eenvoudig kunnen worden geïmplementeerd. Er zijn al tal van accessoires op de markt, zoals de 7e robotas van Igus, die kan worden gecombineerd met de UR cobots.

Drempels verlagen

Universal Robots biedt eenvoudig te integreren automatiseringsoplossingen waarmee klanten concurrerender kunnen zijn en een snel rendement op hun investering kunnen. Ook dit past goed bij de aanpak van RBTX. Als open marktplaats is de motion plastics specialist in Keulen altijd geïnteresseerd in nieuwe partners, omdat het bedrijf via het platform uiteindelijk nog meer individuele oplossingen kan bieden. Het gemeenschappelijk doel is automatisering zo toegankelijk mogelijk te maken.

Volgens het 'build or buy' principe kunnen geïnteresseerden op RBTX een kant-en-klaar robotsysteem voor een vaste prijs vinden of individuele componenten samenstellen voor hun eigen oplossing. Geïnteresseerde partijen hebben ook op elk moment op de markt toegang tot de RBTXpert, een remote integrator-service voor automatiseringsoplossingen met een vaste prijs. De RBTXpert controleert samen met de klant de haalbaarheid van de geplande toepassing in een videochat (eerste uur gratis) en toont de voordelen van verschillende kinematica. Na het consult ontvangt de klant een offerte met een vaste prijs, met de focus op het vinden van de meest economische werkende oplossing. De RBTXpert helpt ook bij de inbedrijfstelling.

Foto: Igus