Efficiency voorop bij autonome palletwagen

Sat Apr 20 2024

04 20

Efficiency voorop bij autonome palletwagen

29/03/2022

Door Ad Spijkers

Vecna ​​Robotics en Big Joe introduceren een autonome palletwagen die de doorvoer flink verhoogt.


     

AMR-fabrikant Vecna ​​Robotics in Waltham (Massachusetts) en Big Joe in Hayward (Californië), fabrikant van door de mens aangedreven material handling apparatuur, hebben de Vecna ​​CPJ aangekondigd. Deze palletwagen is ontworpen om door mensen ondersteunde robotica naar magazijnen en productiefaciliteiten te brengen met arbeidsintensieve workflows: korte afstanden, lage doorvoer en krappe ruimtes. Simulaties en veldtesten laten een verbetering van de doorvoer tot 45% zien ten opzichte van alleen mensenwerk.

Palletwagens

Er zijn miljarden pallets in omloop en miljoenen met de hand bewogen palletwagens om ze elke dag te verplaatsen. 70% van de kosten van het verplaatsen van die pallets betreft arbeid. Personeelstekorten belemmeren de toeleveringsketens. Vecna ​​Robotics en Big Joe zagen een behoefte aan een autonome oplossing voor materiaalbehandeling om dit soort verplaatsingen te verwerken.

Het nieuwe aanbod combineert de expertise van Vecna ​​Robotics op het gebied van autonome mobiele robots met de hardware voor material handling van Big Joe. Samen bieden de twee bedrijven een gebruiksvriendelijke, on-demand automatiseringsservice waardoor werknemers de vrijheid zich kunnen concentreren op taken met een hogere waarde.

Groeiende markt

De afgelopen 18 maanden was er een enorme vraag naar AMR's zoals autonome vorkheftrucks, maar het huidige aanbod is doorgaans alleen interessant voor grote bedrijven. Met de CPJ kunnen ondernemingen van verschillende grootte hun acute arbeidstekorten aanpakken met intelligente material handling robots. De nieuwe oplossing werkt naadloos samen met werknemers en automatiseert een breed scala aan payloads, workflows en omgevingen.

Het nieuwe robotplatform is een oplossing voor het verbeteren van de productiviteit in arbeidsintensieve, nog onvoldoende bediende workflows in het magazijn. De Vecna CPJ is een veelzijdig platform waarvan de flexibiliteit en eenvoud van de bediening klanten in staat stelt om nieuwe toepassingen aan te pakken.

Vecna ​​Robotics werkte ook samen met Quanergy Systems in Sunnyvale (Californië) aan de lidar-technologie die door de CPJ wordt gebruikt om acceptatie door de massamarkt mogelijk te maken en de toegang tot automatisering te democratiseren.

De Vecna CPJ moet eind dit jaar op de markt komen in flexibele configuraties voor het verplaatsen van een verscheidenheid aan pallets, karren, rekken, bakken en andere ladingen tot 1500 kg. Het voertuig biedt volledige AMR-functionaliteit, inclusief intelligente routeplanning en omzeiling van obstakels. Het voertuig is om te schakelen tussen autonome en handmatige bediening.

Foto: Vecna Robotics