Software-suite voor encoder-engineering

Sat Apr 27 2024

04 27

Software-suite voor encoder-engineering

28/03/2024

Door Ad Spijkers

De Baumer Sensor Suite is beschikbaar voor encoders en hellingsensoren met USB-C CAN-adapter voor de mobiele sector.


     

Encoders voor mobiele machines zorgen voor een hoge robuustheid en nauwkeurigheid. Sensorspecialist Baumer met Benelux-vestiging in Brecht (tussen Breda en Antwerpen) stelt gratis software beschikbaar voor het eenvoudig testen en parametriseren van roterende encoders. De Baumer Sensor Suite (BSS), die is ontwikkeld voor industriële toepassingen en al meer dan 6000 gebruikers heeft, kan nu ook voor de CANopen-interface worden gebruikt.

De BSS is software voor eenvoudige evaluatie, selectie en parametrering van IO-Link-apparaten en nu ook Baumer CANopen-apparaten. Baumer breidt daarmee het gebruikersbereik uit voor een slimme oplossing die het werk van engineers eenvoudiger maakt en kostbare tijd bespaart.

Zien wat sensor ziet

De BSS is een intuïtief bediende encodercockpit die meetwaarden snel begrijpelijk grafisch weergeeft. Dit is een groot voordeel, vooral als het gaat om parametrisering. Met de BSS kunnen gebruikers in één oogopslag zien en begrijpen wat de encoder meet. Het gebruiksvriendelijke ontwerp zorgt niet alleen voor een onverwachte engineeringervaring, maar biedt ook tastbare zakelijke voordelen.

De eenvoudige installatie en voor zichzelf sprekende gebruikersinterface maken een einde aan omslachtige meetwaardevergelijkingen en parametrering en verkorten zo de projecttijden. Met behulp van een USB-C CAN-adapter kunnen de encoders snel en zonder extra voeding op een pc worden aangesloten, om bijvoorbeeld eenvoudig knooppunt-ID's in BSS in te stellen.

Voor ontwikkelaars betekent dit, dat de Baumer Sensor Suite ingewikkelde sensordata in een begrijpelijke volgorde brengt. De software is beschikbaar als gratis download en kan worden gebruikt voor veel Baumer-encoderfamilies en hellingssensoren, die voornamelijk worden gebruikt in mobiele machines.

Foto: Baumer