High speed time of flight camera

Sat Mar 02 2024

03 02

High speed time of flight camera

24/04/2023

Door Ad Spijkers

Delta Electronics lanceert met de DMV-T een slimme high-speed time of flight (ToF) camera.


     

De 3D-camera biedt een hoge opnamesnelheid (tot 60 frames/seconde) en een grote scanafstand (tot 6 m). Het is volgens de Taiwanese fabrikant de eerste door software gedefinieerde 3D ToF-camera op de markt. Met een krachtige ingebouwde processor en een geavanceerd DiaVision-softwareplatform kan een systeemintegrator zijn algoritme ontwikkelen in de DMV-T om zijn eigen slimme applicaties te creëren. Dit maakt de camera geschikt voor automatisering van magazijnen.

Machine vision

Steeds meer klanten gebruiken machine vision voor robotgeleiding, objectdetectie en -inspectie en zelfs toepassingen voor randbeveiliging. Overgang naar 3D betekende dat de meeste toepassingen moesten worden uitgevoerd met een extra industriële pc om de data te verwerken. Om investeringen te minimaliseren maar de flexibiliteit van de toepassing te maximaliseren, integreert de DMV-T een speciale processor.

De camera is voorzien van het DiaVision vision-platform om de hardware naar een hoger niveau te brengen. De DMV-T is een software gedefinieerde 3D ToF slimme camera voor eenvoudigere integratie in een breed scala aan processen.

Hardware-software-integratie

De DMV-T maakt gebruik van een ARM Dual Cortex-A53 CPU en FPGA, waardoor de camera het 3D-visieproces kan uitvoeren, van beeldopname tot output. De camera inspecteert grote items met het ingebouwde algoritme door het samenvoegen van afbeeldingen zonder dat een industriële pc nodig is. Met een intuïtieve en handige interface bouwen gebruikers een gebruiksvriendelijke applicatiespecifieke oplossing, met een vision-applicatie archief dat openstaat voor externe partners.

Integrators en gebruikers kunnen applicaties maken die op de camera zelf draaien, waardoor minder componenten in andere apparatuur hoeven te worden geïnstalleerd en er ruimte wordt bespaard. Bovendien kan de DMV-T met DIAVision verbinding maken met de Delta Service DiaCloud en webbrowsers ondersteunen om overal en altijd toegang tot data te krijgen.

Snelle detectie en implementatie

De Delta DMV-T ToF-camera bevat een Sony IMX-beeldsensor die werkt in combinatie met een krachtige ingebouwde processor. Dit maakt een resolutie van 640 x 480 pixels en een opnamesnelheid van 60 frames per seconde mogelijk. De camera kan worden gebruikt in geavanceerde robotica-toepassingen die objectpositie- en statusfeedback vereisen, zoals pick-and-place, kalibratie van de positie en bepaling van objectafmetingen.

De camera meet de diepte door faseverschillen te berekenen tussen de draaggolffrequentie van het actieve licht dat wordt uitgezonden en het gereflecteerde licht dat terugkomt van het object. Dit maakt de interoperabiliteit tussen meerdere mobiele robotica in het veld mogelijk.

De DMV-T met beschermingsklasse IP67 kan werkem in ruwe omgevingen, bovendien met specifieke industriële certificaten die het milieu- en stralingseffect tussen meerdere mobiele robotica (bijvoorbeeld AMR en AGV) vermijden.

Voor logistiek

Gezien de specificaties van sensor-, processor- en verwerkingsmogelijkheden kunnen machinebouwers en systeemintegrators op gebruiken voor een verscheidenheid aan logistieke toepassingen. Zo kan de DMV-T gebruik maken van een opslagsysteem met Li-ion batterijen. Door montage aan de voorkant van een vorkheftruck kan de DMV-T helpen bij het detecteren van magazijnposities en het aanpassen van de vorkhoeken in overeenstemming met schappen die scheef staan.

De camera verhoogt de operationele efficiëntie en de beschikbaarheid van hardware van apparatuur voor soepele pick and place bewegingen.In vergelijking met LiDAR legt de DMV-T een breder beeldbereik vast, waardoor een AGV of AMR obstakels kan detecteren en vermijden.

Delta Electronics heeft zijn Europese hoofdkwartier in Hoofddorp, de Nederlandse verkooporganisatie in Helmond.

Foto: Delta EMEA