Mobiele robot reinigt grote oppervlakken

Thu Jan 27 2022

01 27

Mobiele robot reinigt grote oppervlakken

09/11/2021

Door Ad Spijkers

De T16AMR van Tennant verhoogt de productiviteit en efficiëntie van organisatie werkzaam in grote (industriële) omgevingen.


     

Tennant, specialist op het gebied van vloerreinigingsvoertuigen met Nederlandse vestiging in Uden, heeft een nieuwe robot ontwikkeld, de T16AMR. Het is de eerste autonome reinigingsmachine die speciaal is ontworpen voor grote vloeroppervlaktes, zoals in industriële, logistieke en openbaar vervoer omgevingen. De nieuweling is de derde autonome reinigingsmachine die Tennant in drie jaar tijd introduceert op de markt. Eerder introduceerde het bedrijf al de T7AMR en T380AMR.

De T16AMR is een oplossing voor schone vloeren binnen een (complexe) organisatie. De robot biedt een oplossing als een bedrijf veel loonkosten in de bedrijfsvoering heeft, als andere en waardevolle taken worden uitgesteld, ziekteverzuim een aandachtpunt is en als de reinigingskwaliteit veel varieert. De autonome mobiele robot zorgt voor een consistente, effectieve en efficiënte reinigingskwaliteit.

Gebruik

De robots nemen niet de plaats van personeel niet in. Ze nemen wel alledaagse routinetaken voor hun rekening zodat mensen zich bezig kunnen houden met bijvoorbeeld, rekken aanvullen, onderhoud of gerichte schoonmaak. De autonome schoonmaakmachines bieden ook de mogelijkheid om vloeren vaker schoon te maken zonder hogere arbeidskosten.

Door de COVID-19 pandemie is het ontsmetten van veel aangeraakte oppervlakken bijvoorbeeld een prioriteit geworden. Door een vloerschrobrobot te gebruiken om vloeren te onderhouden, kunnen schoonmakers hun aandacht richten op deurknoppen, toonbanken en sanitair.

Vloerreinigingsrobots kunnen ook smalle ruimtes en doorlopende doorgangen schoonmaken. Ze zijn ontworpen om zich aan te passen aan de ruimte en bewegen zich rondom meubilair, sanitair en personen zonder onderbrekingen of ongevallen te veroorzaken.

Techniek

Alle machines zijn uit te rusten met de optionele ec-H2O NanoClean technologie. Het verbruik van water (tot 67%) en chemicaliën (tot 100%) wordt significant verminderd, waardoor de gebruiker geld bespaart en het milieu-impact tot een minimum beperkt. De T16AMR kan tot 13 uur per dag werken met de optionele snellaadtechnologie, gecombineerd met lithium-ion batterijen.

T16AMR maakt gebruik van BrainOS, het geavanceerde operating system voor kunstmatige intelligentie en robotisering van Brain Corp, de partner van Tennant voor autonome machines. De operator is via zijn/haar smart phone verbonden met T16AMR voor assistentieverzoeken en hij/zij weet zo ook wanneer de reiniging is voltooid. Wekelijks kan Tennant voorzien in een rapportage hierover. Ook managementrapportages om de T16AMR nog beter te laten renderen behoren tot de mogelijkheden.

Alle vloerreinigingsrobots van Tennant zijn eenvoudig te trainen en te gebruiken. De T16AMR reinigt autonoom de grote vloeroppervlaktes zodat de bediener zich kan richten op andere taken. Hierdoor neemt efficiëntie en effectiviteit van het reinigingsteam toe. De reinigingskwaliteit is te verbeteren door dag in dag uit de getrainde routes autonoom uit te laten voeren.

Foto: screenshot video Tennant