Kubota neemt AgJunction over

Tue Mar 19 2024

03 19

Kubota neemt AgJunction over

02/12/2021

Door Ad Spijkers

Canadese onderneming past in strategie voor de ontwikkeling van intelligente technologieën voor mobiele werktuigen.


     

Kubota Corporation in Osaka zal via zijn vestiging in Markham (Ontario) alle aandelen verwerven van AgJunction, waardoor dit bedrijf in Calgary een onderneming van de Kubota Groep wordt. Door van AgJunction een bedrijf van de Kubota Groep te maken, wil het Japanse concern zijn ontwikkelingsstructuur voor technologieën op het gebied van automatisering en autonomie, connectiviteit en data versterken.

Door de overname zullen de Japanners de technologieën van de Canadezen combineren met de eigen producten om de ontwikkeling van geautomatiseerde technologieën gericht op de Noord-Amerikaanse markten te versnellen.

Kubota en AgJunction

Kubota heeft initiatieven ontplooid om intelligente landbouw te realiseren met als doel oplossingen te bieden die de productiviteit en veiligheid van voedsel zullen verbeteren. Automatisering van landbouwmachines is een van de belangrijkste pijlers van deze initiatieven. Het bedrijf is opgericht in 1890 en heeft sinds 1975 een vestiging in Canada. Wereldwijd haalde de onderneming met meer dan 41.000 werknemers in 2020 een omzet van 17,3 miljard dollar. Hoewel bouw-, park- en landbouwmachines de primaire productlijn vormen, produceert Kubota ook een divers portfolio van andere producten

AgJunction is als leverancier van oplossingen gespecialiseerd in de ontwikkeling en verkoop van hardware en software noodzakelijk voor geautomatiseerde besturingstoepassingen voor machines, voornamelijk voor landbouw- en bouwmachines in Noord-Amerika. De onderneming heeft talrijke octrooien met betrekking tot automatische besturingssystemen en is bijzonder sterk in technologieën voor automatische machinebesturing en trajectplanning. Het bedrijf is opgericht in 1990 en telt zo'n zestig medewerkers.

AgJunction houdt zich bezig met geavanceerde geleidings- en automatische stuuroplossingen voor precisielandbouwtoepassingen. De technologieën zijn belangrijke componenten in de machines van ruim dertig fabrikanten en leveranciers van oplossingen voor precisielandbouw. De onderneming zet zich in om betaalbare handsfree landbouw naar elke boerderij te brengen, ongeacht het terrein of de grootte.

Foto: Kubota