Sick en Aeva werken samen aan 4D Lidar

Thu Sep 29 2022

09 29

Sick en Aeva werken samen aan 4D Lidar

08/08/2022

Door Ad Spijkers

Aeva in Mountain View (Californië), leverancier van sensor- en acquisitiesystemen, en Sick in Waldkirch (D) zijn een strategische samenwerking aangegaan.


     

Het doel van de samenwerking is om Aeva FMCW-technologie (Frequency Modulated Continuous Wave) te gebruiken, bijvoorbeeld in de Aeries II-productserie, in industriële langeafstandssensortoepassingen. Volgens Sick opent de FMCW-technologie, met geïntegreerde snelheidsdetectie en goede prestaties op lange afstand, nieuwe mogelijkheden voor zijn klanten. Het gaat om een breed scala aan industriële toepassingen waar conventionele time-of-flight Lidar-technologieën een uitdaging vormen. ”

FMCW 4D Lidar

De Lidar-technologie van Aeva biedt voordelen ten opzichte van andere opnametechnologieën zoals camera's en traditionele Lidar-sensoren. Ze biedt een beter dynamisch bereik, waardoor doelen met lage en hoge reflectiviteit binnen dezelfde meting kunnen worden gedetecteerd zonder ongewenste bijwerkingen. Hierdoor kunnen geautomatiseerde machines gemakkelijk schakelen tussen binnen- en buitengebruik.

Dankzij slimme reflectorbehandeling detecteert de technologie duidelijk reflecterende objecten zoals veiligheidsvesten, pylonen en plakband in het gezichtsveld van de sensor. FMCW helpt daarmee bij het verhogen van de betrouwbaarheid en efficiëntie in veeleisende 3D-toepassingen.

Sick is leveranciers van industriële sensoroplossingen. Voor Abea is de samenwerking een stap voorwaarts in de ontwikkeling van hoogwaardige en betrouwbare op FMCW gebaseerde sensoren voor een breed scala aan industriële toepassingen. De strategische samenwerking is volgens het bedrijf een bewijs van de prestaties en veelzijdigheid van onze zijn 4D Lidar-technologie voor gebruik in industriële toepassingen.

Aeva Technologies

Aeva zet zich in om een breed scala toepassingen mogelijk te maken bij geautomatiseerd rijden, industriële robotica, consumentenelektronica, gezondheidszorg tot veiligheid en meer. Het bedrijf integreert alle belangrijke Lidar-componenten op een silicium fotochip in één compacte module. De sensoren detecteren niet alleen de 3D-positie, maar ook de onmiddellijke snelheid, waardoor autonome apparaten zoals voertuigen en robots slimmere en veiligere beslissingen kunnen nemen.

Foto: Aeva