Award voor mobiel robotsysteem Krones

Sun Jul 14 2024

07 14

Award voor mobiel robotsysteem Krones

26/05/2023

Door Ad Spijkers

Het mobiele robotsysteem Mobile Production Robotics (MPR) is ontwikkeld ter ondersteuning van de lopende productie.


     

Bij de uitreiking van de German Innovation Awards 2023 deze week in Berlijn is Krones bekroond in de categorie 'Special Mention: Excellence in Business to Business - Machines & Engineering'. Het ondersteunt klanten van Krones bij het leveren van materialen aan vul- en verpakkingssystemen.

De mobiele robot wordt onder meer gebruikt in verpakkingsmachines die bijvoorbeeld zes drankflessen in folie wikkelen tot een tray. Het invoeren van de folies in de machine is nu volledig geautomatiseerd dankzij Mobile Production Robotics. Dit verlaagt de operatorkosten en maakt de productie nog flexibeler. Het is de tweede prijs dit jaar voor het mobiele robotsysteem: in februari ontving de Krones-oplossing de German Design Award.

Krones ontwerpt en implementeert complete lijnen voor dranken en voedingsmiddelen die elke afzonderlijke processtap in de productie dekken. Dat begint bij de aanmaak van producten en containers, via het vullen en verpakken tot materiaalstroom en recycling van containers. Ht bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Neutraubling (bij Regensburg) en een Nederlandse vestiging in Bodegraven.

Foto: Krones