Sumitomo en Dexterity samen in robots met AI

Sun Sep 08 2024

09 08

Sumitomo en Dexterity samen in robots met AI

22/07/2024

Door Ad Spijkers

De nieuwe joint venture is gericht op het versnellen van de adoptie van AI-aangestuurde robotoplossingen.


     

Sumitomo Corporation en Dexterity Inc. hebben de oprichting aangekondigd van Dexterity-SC Japan. De nieuwe joint venture is gericht op het versnellen van de adoptie van AI-aangestuurde robotoplossingen voor magazijnen, toeleveringsketens, logistiek en andere arbeidsintensieve activiteiten.

Antwoord op arbeidstekort

Voor bedrijven in Japan is het urgent om technologische oplossingen te adopteren om de gecombineerde gevolgen van arbeidstekorten en de stijgende vraag naar e-commerce aan te pakken. Dexterity-SC Japan zal helpen die kloof te dichten door Japanse bedrijven in staat te stellen gebruik te maken van bewezen technologie die al wordt gebruikt door toonaangevende pakket-, 3PL- en productiebedrijven in de VS.

Recente arbeidsstatistieken in Japan schatten dat er tegen 2030 een tekort aan transportcapaciteit van wel 35% zal zijn, wat gevolgen zal hebben voor industrieën in de hele Japanse economie. Dexterity-SC Japan zal aanbieden producten voor het laden, lossen, palletiseren en depalletiseren van vrachtwagens, die de bestaande mankracht in de logistieke sector beter zullen helpen benutten.

Samenwerking

De joint venture bouwt voort op een distributieovereenkomst die de twee bedrijven in 2022 sloten. Het nieuw gevormde Dexterity-SC Japan zal door AI aangestuurde robotoplossingen verkopen, op de markt brengen, distribueren en financieringsopties bieden. Deze oplossingen zullen gebruik maken van de nieuwste AI-technologie en intelligente robotica om de meest gecompliceerde, dynamische uitdagingen op het gebied van materiaalverwerking in industriële omgevingen op te lossen.

Sumitomo en Dexterity kondigden eerder een partnerschap aan om tegen 2026 1500 door Dexterity aangestuurde robots te leveren, waaronder 500 vrachtwagenlaadrobots voor Japanse magazijnen. Sumitomo investeerde in 2020 in Dexterity via Presidio Ventures, de in de VS gevestigde durfkapitaaltak van het Japanse concern.

Foto: Dexterity