ESD- en cleanroom-modellen Scara-robot

Sat Apr 20 2024

04 20

ESD- en cleanroom-modellen Scara-robot

22/02/2023

Door Ad Spijkers

De nieuwe i4H Scara-robots van Omron zijn geoptimaliseerd voor ESD- en cleanroom-omgevingen.


     

De i4H Scara-robots zijn een oplossing voor industriële automatiseringstoepassingen waarbij zware lasten met precisie en snelheid moeten worden gehanteerd. De nieuwste ESD-modellen zijn ontworpen om de opbouw van statische elektriciteit te voorkomen die gevoelige elektronische componenten kan beschadigen. De cleanroom-modellen voldoen aan de strenge eisen van omgevingen die zeer lage deeltjesemissies vereisen, zoals in de farmaceutische, medische of halfgeleiderindustrie.

Scara-robots

De nieuwe x modellen worden geleverd met de vertrouwde functies van de i4H. Gebruikers kunnen de robot eenvoudig programmeren als onderdeel van de totaaloplossingen voor industriële automatisering van Omron. Hiertoe behoren vision, beweging, input, output en veiligheid met Omron'S Sysmac-programmeersoftware, alle communiceren via een EtherCAT-verbinding.

De nieuwe robots hebben een laadvermogen van 15 kg. Ze zijn leverbaar met een bereik van 650 mm, 750 mm en 850 mm voor tafel- of wandmontage. De geïntegreerde robotcontroller NJ-R is geschikt voor toepassingen met meerdere robots met EtherCAT. Er zijn ook standalone Ethernet-modellen. De ook voedselveilige nieuwe-modellen kenmerken zich door een snelle cyclustijd met een ongekende reeks bewegingen en herhaalbaarheid.

Foto: Omron