AMR's en WMS voor orderpicking

Fri Jul 30 2021

07 30

AMR's en WMS voor orderpicking

19/07/2021

Door Ad Spijkers

Geïntegreerde oplossing combineert AMR's met WMS voor veiliger en efficiënter orderverzamelen.


     

Fetch Robotics in San José (Californië) en Körber in Hamburg hebben een geïntegreerde case pick-to-pallet oplossing aangekondigd ontwikkeld. De Fetch Freight500 en Freight1500 autonome mobiele robots (AMR's) zijn hierin gecombineerd met de optimalisatiemogelijkheden van magazijnbeheersystemen van Körber.

Organisatie

Het aantal distributiecentra is het afgelopen jaar fors gestegen door de stijging van de consumentenbestedingen. DC's moeten geschoold personeel inhuren en behouden, seizoensfluctuaties opvangen en tijdelijke werknemers inhuren. Ze hebben daarom behoefte aan flexibele oplossingen. Door de nieuwe oplossing voor order picking kunnen klanten veiliger en efficiënter dozen verzamelen in DC's van elke omvang.

In een traditionele workflow voor het picken van pallets, brengen orderpickers het grootste deel van hun diensten door met het besturen van een vorkheftruck of het trekken van een palletwagen. Ze rijden of lopen door het magazijn naar elke locatie die hun picklijst of handterminal aangeeft. Ze moeten het juiste product vinden, dat in het gewenste aantal uitnemen, terugkeren naar de heftruck of palletwagen en naar de volgende locatie rijden totdat de order compleet is.

Vaak moeten lange afstanden worden afgelegd, waardoor maar weinig tijd wordt besteed aan het feitelijke orderverzamelen.

Nieuwe oplossing

De nieuwe orderpick-oplossing van Fetch en Körber maakt op zones gebaseerd orderverzamelen mogelijk. Medewerkers blijven in gangpaden en het verzamelen van tal van orders wordt verbeterd. De workflow maakt gebruik van de optimalisatiefunctionaliteit van het pickpad van het Körber warehouse management system (WMS). Dit stuurt AMR's in de juiste volgorde naar de juiste locaties voor een optimale bezetting van een pallet. Deze oplossing kan worden ingezet via RF-scanners, voice picking of in combinatie met vision based oplossingen.

Het systeem biedt ook voordelen wat betreft veiligheid. Elk jaar raakt meer dan 10% van alle vorkheftrucks betrokken bij een verwonding. Door gebruik te maken van AMR's in een zoneverzamelomgeving kunnen distributiecentra de afhankelijkheid van heftrucks verminderen, vooral in drukke gebieden.

Samenwerking

In de samenwerking blijft Fetch Robotics geavanceerde geautomatiseerde magazijnoplossingen ontwikkelen. De geïntegreerde case pick-to-pallet oplossing zal helpen de uitvoering te versnellen en de veiligheid en workflows bij klanten verbeteren.

De nieuwe oplossing pakt vooral orderverzamelen aan, maar de AMR's en het WMS kunnen ook worden gecombineerd om batch picking en bevoorrading te optimaliseren. Samen bieden de bedrijven ook geautomatiseerde workflows op basis van pallets, zoals crossdocking, opslag, bevoorrading en retouren. De AMR's van Fetch kunnen ook worden gebruikt om vrijwel elke materiaalbeweging te automatiseren, inclusief recycling/vuilnisverwijdering, opslag, spoedbestellingen en andere taken waarbij een medewerker handmatig materiaal zou moeten verplaatsen.