Jungheinrich neemt Magazino over

Mon Apr 29 2024

04 29

Jungheinrich neemt Magazino over

24/08/2023

Door Ad Spijkers

De in Hamburg gevestigde specialist in intralogistiek neemt de in München gevestigde roboticaspecialist volledig over.


     

Jungheinrich, met Nederlandse vesetiging in Alphen a/d Rijn, nam in 2020 al een belang in Magazino en breidde dat in 2022 uit tot 21,7%. Nu heeft het bedrijf alle aandelen van de oprichters en voormalige medeaandeelhouders (waaronder Cellcom, Fiege Logistik en Körber) overgenomen. De transactie werd onmiddellijk na ondertekening deze week van kracht en volgens gebruik werd overeengekomen om de aankoopprijs niet bekend te maken. Magazino zal blijven groeien als onafhankelijk bedrijf binnen Jungheinrich, waarbij vooral gebruik zal worden gemaakt van het wereldwijde verkoop- en servicenetwerk van de groep.

Logische stap

Voor Jungheinrich is de volledige overname van Magazino een strategische stap in het versterken van zijn automatiseringsexpertise. Magazino is opgericht in 2014, heeft ongeveer 130 mensen in dienst en beschikt over een groot ontwikkelingsteam op het gebied van mobiele robotica. Het bedrijf biedt een krachtig technologieplatform waarmee logistieke robots kunnen worden bediend in een gemengde mens-machine-omgeving. Zo kunnen robots intelligent door het magazijn navigeren en de benodigde objecten gericht oppakken en transporteren.

Het systeem en de robots van Magazino worden gebruikt in magazijnen van diverse industriële klanten, online retailers en logistieke dienstverleners. De besturingssoftware voor robots in complexe logistieke omgevingen is al geïntegreerd in de EAEa van Jungheinrich, een volledig geautomatiseerde laagheffende pallettruck die op LogiMAT eerder dit jaar werd gepresenteerd.

Voor Jungheinrich is de fusie een goede aanvulling op zijn activiteiten met geautomatiseerde en autonome voertuigen. In de toekomst zal de software- en ontwikkelingsexpertise van Magazino nog beter geïntegreerd worden in de productontwikkeling van Jungheinrich. Magazino krijgt toegang tot het internationale verkoop- en servicenetwerk van Jungheinrich en wordt onderdeel van een breed portfolio van intralogistieke producten en oplossingen. Het merk Magazino blijft behouden en het bedrijf blijft samenwerken met externe integratiepartners en klanten.

Vervolg

De bedrijven werken al een paar jaar samen en zijn op elkaar ingespeeld. De overname is de volgende logische stap in deze samenwerking. Magazino heeft oplossingen ontwikkeld die het potentieel hebben om de toekomst van intralogistiek op de lange termijn vorm te geven. Jungheinrich zal deze competenties benutten om samen de verdere ontwikkeling van automatiserings- en roboticaoplossingen te stimuleren.

Door robots aan te sturen in de complexe omgeving van magazijnen heeft het nu overgenomen uit München de nodige expertise ontwikkeld die het verder wil uitbouwen. Het verwacht met Jungheinrich zijn positie op het gebied van intralogistieke technologie verder uit te bouwen en ook internationaal uit te breiden.

Foto: Magazino