Europees kantoor Locus in Amsterdam

Thu Jan 27 2022

01 27

Europees kantoor Locus in Amsterdam

06/10/2021

Door Ad Spijkers

Nieuwe vestiging van Locus Robotics moet groeistrategie in Europa ondersteunen.


     

Locus Robotics, een in Wilmington (Massachusetts) gevestigde fabrikant van autonome mobiele robots (AMR's), opent vandaag zijn Europese hoofdkantoor in Amsterdam-Noord. De nieuwe vestiging zal het bestaande klantenbestand van Locus in de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk ondersteunen en nieuwe kansen ontwikkelen binnen de snelgroeiende Europese magazijnverwerkings- en distributiesegmenten.

De beslissing om de aanwezigheid op de Europese markt uit te breiden, was een logische stap in de groeistrategie van het bedrijf. De keuze voor Amsterdam geeft de onderneming een centrale locatie die geschikt is om het klantenbestand te bedienen en geeft ook toegang tot een levendige en diverse talentenpool voor werving.

Groeistrategie

Nu de magazijnafhandelingsvolumes wereldwijd toenemen, is toegang tot arbeidskrachten een kritieke kwestie geworden. Bedrijven gaan over tot automatisering om aan de explosief groeiende vraag te voldoen en tegelijkertijd de kosten voor werving, training en retentie van arbeidskrachten laag te houden. Locus heeft onlangs de mijlpaal van een orderverzameling van een half miljard overschreden en LocusBots picken nu elke dag bijna 2 miljoen items.

Het kantoor in Amsterdam geeft Locus Robotics de flexibiliteit om de Europese klanten real-time te ondersteunen, aangezien de behoeften aan orderafhandeling over het hele continent blijven groeien. Amsterdam is een goede positie om op te schalen en de groeiende vraag te ondersteunen. De nieuwe locatie zal ook de autonome mobiele robotoplossing van het bedrijf voor de Europese markt assembleren en onderhouden, wat zorgt voor snellere implementatie, beheer en ondersteunende diensten.

Foto: screenshot video Locus Robotics