Kion Group opent Centre of Excellence

Sun Oct 06 2024

10 06

Kion Group opent Centre of Excellence

03/10/2024

Door Ad Spijkers

Medewerkers van diverse merken binnen de groep werken in teams aan automatiseringsprojecten en individuele klantvereisten.


     

Met het Kion Automation Center Antwerp heeft de Kion Group een Centre of Excellence voor automatiseringsoplossingen in EMEA geopend. Het is de eerste in zijn soort en is nu de belangrijkste locatie voor R&D, testen en aangepaste productie van automatiseringsoplossingen in EMEA.

Sneller en economischer

Automatisering is de toekomst van de logistiek. Door verschillende teams en competenties onder één dak te combineren, speelt de groep in op de behoefte van de markt om automatiseringsprojecten sneller, innovatiever en economischer implementeren. De teams ontwikkelen de juiste automatiseringsoplossingen voor de klanten en ondersteunen onze regionale verkoopteams. Het nieuwe gebouw maakt het mogelijk om nieuwe oplossingen ter plaatse te testen en te optimaliseren en snel en individueel op de wensen in te spelen. Het Center of Excellence maakt intensieve samenwerking tussen bedrijfsgebieden mogelijk, met als doel de klanten nog beter van dienst te zijn.

Bij het Kion Automation Center Antwerpen werken ongeveer vierhonderd medewerkers met veertig nationaliteiten van verschillende afdelingen. Het 11.800 m2 grote gebouw is ontworpen voor samenwerking, met een flexibel kantoorconcept dat is ontworpen om creatief denken, van elkaar leren, gezamenlijk testen en kennisoverdracht te bevorderen. Het gebouw is gelegen nabij de haven van Antwerpen in een industriegebied dat naar verwachting de komende jaren zal groeien en ontwikkelen.

Samenwerking

De verhuizing naar het nieuwe Kion Automation Center bevordert de samenwerking tussen teams tussen afdelingen. Zo heeft dochteronderneming Dematic, een automatiserings- en softwarespecialist, zijn vorige kantoor verlaten en is verhuisd naar het nieuwe pand een paar meter verderop. Het team biedt automatiseringsoplossingen aan klanten in heel Europa.

Behalve Dematic zijn ook andere bedrijfsonderdelen van de Kion Group in het nieuwe gebouw gehuisvest. Eén daarvan is Kion Industrial Trucks and Services (ITS) EMEA. De medewerkers in Antwerpen verzorgen klantprojecten – van planning tot oplevering – en geven trainingen in het gebouw. Andere aandachtspunten zijn het testen en ontwikkelen van klantspecifieke hardware- en softwareoplossingen en de productie van speciale oplossingen, vooral voor industriële vrachtwagens.

Robotic Systems zal een belangrijke rol spelen in het nieuwe automatiseringscentrum. Het team ontwikkelt intelligente, geïndustrialiseerde, driverloze en interoperabele robotproducten, -oplossingen en –diensten. Deze moeten eenvoudig te installeren, te bedienen en te onderhouden zijn in brownfield-toepassingen. Ook moeten de medewerkers de toepassingen bij klanten gedurende hun gehele levenscyclus ondersteunen.

Behalve genoemde merken behoren ook een aantal fabrikanten van intralogistieke voertuigen tot de Kion Group: Still, Linde, Fenwick en OM .

Foto: Kion Group