Vecna Robotics claimt snelste robotvloot

Fri Oct 22 2021

10 22

Vecna Robotics claimt snelste robotvloot

06/10/2021

Door Ad Spijkers

De Mark 3 softwareversie biedt essentiële updates die betere prestaties leveren.


     

Jarenlang hebben snelheid en wendbaarheid een grotere doorvoerefficiëntie en een betere ROI voor palletverplaatsende robotvloten afgeremd. De meeste AGV-oplossingen halen een maximum van 1,7-2 m/s (6,1-7,2 km/u) en zijn niet flexibel in veranderende omgevingen. Vecna Robotics in Waltham (Massachusetts) introduceert de naar eigen zeggen snelste robotvloot in de material handling-industrie. Gecombineerd met de beste navigatie van het bedrijf verdubbelt de Mark 3-softwareversie de robotprestaties, zonder afbreuk te doen aan de veiligheid.

Met de nieuwe update bereiken de voertuigen nu een topsnelheid van 3 m/s (10,8 km/u), 50% snellere interacties met palletopnemers en betere acceleratie- en vertragingstijden om de gemiddelde algehele snelheid te verbeteren. Met Free Space Reasoning zijn updates voor de beste routeplanning en obstakelvermijding beschikbaar om de prestaties en handling in krappe ruimtes te verbeteren. Met de nieuwe update blijven de voertuigen voldoen aan dezelfde veiligheidsnormen als vorige generaties en voldoen ze aan de veiligheidsnormen van het American National Standards Institute B56.5 en de Robotics Industries Association R15.08.

Cloud-connectiviteit

De upgrades zijn het resultaat van voortdurend onderzoek om de voertuigprestaties te verbeteren. Dit gebeurt met behulp van data die in de loop van de tijd zijn verzameld via de eigen Pivotal orkestratie-engine. Deze software wijst werk toe aan robotvloten op basis van de real-time vraag, beschikbaarheid en nabijheid van middelen en verzamelt de prestatiestatistieken van de productievloer.

De resulterende gegevens bieden inzicht in het begrijpen van de prestaties en het gedrag van robots. Met deze informatie werken ontwikkelaars de software bij en sturen radiografisch in real-time updates naar de robots, zodat de robots slimmer en sneller werken. Na verloop van tijd profiteren klanten van een verhoogde efficiëntie van hun vloot voertuigen, een snellere terugverdientijd (ROI), betere benutting van arbeidskrachten, onmiddellijke en regelmatige prestatie-upgrades, en uitgebreide toepassingen voor automatiseringsoplossingen.

Samenwerking

Onlangs kondigde het bedrijf een samenwerking aan met Alta Material Handling (Alta MH), een leverancier van material handling equipment die vooral in het noordwesten van de VS actief is. Alta MH kan hierdoor AMR's met hoge capaciteit aanbieden aan klanten die robotvoertuigen willen kopen. Door de samenwerking kunnen meer bedrijven geautomatiseerde palletbewegingen integreren in hun distributie-, opslag- en productieactiviteiten.

Op dit moment is minder dan 1% van de miljoenen intern transport voertuigen in de VS geautomatiseerd. Met dagelijks meer dan 1,8 miljard pallets en een voortdurend tekort aan medewerkers is de behoefte aan robotvoertuigen duidelijk. Samen willen Alta Material Handling en Vecna Robotics aan de vraag van de klant voldoen door hoogfrequente pallet-handling te automatiseren die plaatsvindt in distributiecentra, magazijnen en productiefaciliteiten in het hele land.

Foto: Vecna Robotics