DHL bestelt 5000 AMR's bij Locus

Thu Apr 25 2024

04 25

DHL bestelt 5000 AMR's bij Locus

11/05/2023

Door Ad Spijkers

DHL Supply Chain breidt de wereldwijde samenwerking met Locus Robotics uit om 5000 AMR's op meerdere locaties in te zetten.


     

De logistieke dienstverlener breidt de samenwerking met de fabrikant van autonome mobiele robots (AMR's) uit, waardoor het gebruik van Locus AMR-robotica binnen zijn supply chain-activiteiten toeneemt. Als onderdeel van de nieuwe samenwerking zal DHL Supply Chain 5000 Locus Origin AMR's inzetten in zijn wereldwijde netwerk van magazijnen en distributiecentra. Volgens beide partijen is het de grootste AMR-order in de branche tot nu toe.

Grootste vloot

De uitgebreide vloot van Locus AMR's zal DHL Supply Chain voorzien van geavanceerde automatiseringstechnologie om de supply chain-activiteiten te optimaliseren. Ook zullen de productiviteit, nauwkeurigheid, snelheid en efficiëntie van de werknemers verbeteren. De robots zullen worden ingezet in het wereldwijde netwerk van de logistieke dienstverlener, waardoor de capaciteiten op het gebied van e-commerce fulfilment, retailbevoorrading en farmaceutische en gezondheidszorglogistiek verder worden verbeterd.

De flexibiliteit en schaalbaarheid van de Locus-oplossing heeft DHL geholpen om te voldoen aan de veranderende eisen van het e-commercelandschap. Het bedrijf wil geavanceerde technologie gebruiken om zijn activiteiten te optimaliseren en klanten een betere ervaring te bieden. De toevoeging van de AMR's aan het netwerk is een belangrijke mijlpaal in de digitaliseringsreis. Door geavanceerde robotica en data-intelligentie te gebruiken, kan DHL Supply Chain zijn operationele efficiëntie verbeteren, de verwerkingstijd verkorten en de klantervaring blijven verbeteren.

DHL heeft met behulp van de LocusOne beheeroplossing op zijn wereldwijde sites meer dan 250 miljoen gepikte eenheden gerealiseerd. De inzet van de nieuwe LocusBots zal naar verwachting tegen het einde van het jaar volledig zijn geïntegreerd in de activiteiten van DHL Supply Chain.

Foto: Locus Robotics