Festo ontvangt Duitse Duurzaamheidsprijs

Sat Mar 02 2024

03 02

Festo ontvangt Duitse Duurzaamheidsprijs

27/11/2023

Door Ad Spijkers

Onderscheiding is gegeven voor ecologisch en sociaal engagement in de categorie hydrauliek, pompen en compressoren.


     

Festo ontving de Deutsche Nachhaltigkeitspreis (DNP) tijdens de prijsuitreiking op 23 november in Düsseldorf. Het DNP is gebaseerd op de doelstellingen van de Agenda 2030 van de federale overheid en daarmee op belangrijke transformatiegebieden zoals klimaat, biodiversiteit, hulpbronnen, toeleveringsketen en samenleving. Festo werd onlangs ook al door de RWTH Aachen en de Complexity Management Academy genoemd als succesvol oefenbedrijf op het gebied van duurzaamheid.

Naar CO2-neutraal

Duurzaamheid is van strategisch belang voor Festo. Het bedrijf is uiteraard blij met de onderscheiding, vooral omdat deze zijn holistische aanpak bevestigt. De onderneming richt zich op klimaatbescherming en mensen en nemen zijn verantwoordelijkheid. De prijs beloont het werk van vele handen en laat zien dat het bedrijf op de goede weg is.

De 140 DNP-juryleden kozen de bedrijven die naar hun mening dit jaar voorop lopen in de duurzame transformatie in hun sector. Familiebedrijf Festo is actief in de automatiseringssector en doet er alles aan om de transformatie van de industriële productie mede vorm te geven. Het bedrijf wil in 2026 volledig CO2-neutraal opereren en optimaliseert voortdurend de energie-efficiëntie en afvalrecycling. Ethische principes en een inclusieve en ondersteunende werkomgeving zijn fundamentele waarden voor Festo", aldus de jury.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is bij Festo terug te vinden in het dagelijks werk, de gebouwen en producten. De groep zal vanaf 2024 CO2-neutraal zijn, twee jaar eerder dan gepland. Het bedrijf heeft een duurzaam raamwerk gecreëerd voor zichzelf en zijn klanten. Diverse en gemotiveerde teams zoeken de beste en meest efficiënte oplossing voor de klanten. Dit begint met het ontwerp van de klantoplossing: het bedrijf wil elke vorm van verspilling, zoals overmaat, vermijden door transparantie in onze ontwerptools.

Ook een expliciet winkelwagentje met producten met energiebesparende functies, zoals het automatisch uitschakelen in standby-situaties, draagt hieraan bij. Het trainingsaanbod maakt het raamwerk compleet. Zonder mensen die de juiste beslissingen nemen zijn geen duurzame oplossingen mogelijk. Festo ziet de duurzame transformatie daarom als een gezamenlijk traject met alle medewerkers, klanten en leveranciers.

Dit is de zestiende keer dat de DNP baanbrekende bijdragen aan de transformatie naar een duurzame toekomst heeft gehonoreerd. Het initiatief gebruikt de beste voorbeelden om te laten zien hoe ecologische en sociale vooruitgang sneller bereikt kan worden.

Foto: Festo