Programmeerplatform voor Epson robots

Tue Oct 22 2024

10 22

Programmeerplatform voor Epson robots

09/08/2024

Door Ad Spijkers

De onderneming kondigt de lancering aan van de RC+ 8.0 programmeersoftware voor al haar robots.


     

Epson onderkent de uitdagingen waarmee klanten worden geconfronteerd, waaronder een gebrek aan robotica-expertise, het gebruik van verschillende software in de oplossingscreatiereis en de noodzaak om machineontwerpideeën te testen en valideren zonder hardware. De RC+ 8.0-software pakt deze uitdagingen aan.

Het krachtige intuïtieve platform is ontworpen om de mogelijkheden van complete robotica-assortiment van Epson te vergroten. Het biedt een scala aan functionaliteiten en uitbreidingsmogelijkheden voor zowel systeemintegrators als eindgebruikers. De RC+ 8.0-software vervangt de vorige RC+ 7.0-versie.

Eigenschappen

Het nieuwe softwareplatform ondersteunt het volledige assortiment robots van het bedrijf, inclusief SCARA, zesassers en andere gespecialiseerde producten. Het platform vereenvoudigt het programmeerproces en maakt het toegankelijker en efficiënter voor gebruikers in alle industriële sectoren.

  • Krachtige en intuïtieve interface. De RC+ 8.0-software wordt gepresenteerd via een gebruiksvriendelijke Windows-interface, die is verbeterd met een open structuur en geïntegreerde beeldverwerking. Dit maakt programmeertoepassingen eenvoudig, zelfs voor mensen met beperkte robotica-expertise. De intuïtieve opdrachten, syntaxisassistentie en door kleuren gecodeerde syntaxiscontrole-editor minimaliseren fouten en stroomlijnen de programmaontwikkeling.
  • Ingebouwde 3D-simulator. De ingebouwde 3D-simulator is zonder extra kosten inbegrepen. Met deze tool kunnen gebruikers beginnen met het programmeren van hun toepassingen voordat de hardware is gearriveerd, wat haalbaarheidsanalyse en validatie van ideeën voor machineontwerpen mogelijk maakt. Gebruikers kunnen ook CAD-gegevens van machines of andere apparaten toevoegen, wat zorgt voor uitgebreide en nauwkeurige simulaties.
  • Uitgebreid projectbeheer en ontwikkeling. RC+ 8.0 is ontworpen om krachtige oplossingen met robotautomatisering te ontwikkelen. De software ondersteunt een breed scala aan randapparatuur en biedt volledig geïntegreerde opties zoals Vision Guide, Part Feeding Guide en Force Guide. De integratie zorgt ervoor dat alle componenten naadloos kunnen worden gekoppeld binnen één ontwikkelomgeving.
  • Verbeterde gebruikerservaring. De software is ontwikkeld met de focus op het behoud van gebruiksvriendelijkheid en het integreren van de nieuwste operationele ervaringen. Het nieuwe UI-ontwerp, verbeterde editor, simulator en GUI-functionaliteiten zorgen ervoor dat gebruikers eenvoudig door de software kunnen navigeren en deze kunnen gebruiken, waardoor de introductiedrempels voor nieuwe klanten worden verlaagd.

De Epson RC+ 8.0-software wordt bij elke aankoop van een robot meegeleverd, zodat alle klanten toegang hebben tot dit krachtige en intuïtieve programmeerplatform.

Foto: Epson