Yaskawa vision en cobot-oplossingen

Tue Apr 16 2024

04 16

Yaskawa vision en cobot-oplossingen

16/02/2023

Door Ad Spijkers

Tijdens Empack kunnen bezoekers de mogelijkheden van Yaskawa cobots in combinatie met de Smart Pendant ervaren.


     

Tijdens de vakbeurs Empack (5 en 6 april in Brabanthallen. 's-Hertogenbosch) zal Yaskawa met verschillende robot- en cobotoplossingen aanwezig zijn. Zo kunnen bezoekers op de stand van het bedrijf de mogelijkheden van Yaskawa cobots in combinatie met de Smart Pendant programmeertablet ervaren.

Palletiseren

Via de PalletBuilder software op de Smart Pendant kan een grote productvariëteit gepalletiseerd en gedepalletiseerd worden, bijvoorbeeld met de HC10 cobot. PalletBuilder ondersteunt alle conventionele grijpers en de configuratie van de grijperzone kan voor elke individuele cyclus worden aangepast. Vanwege de gebruiksvriendelijke configuratie, setup en maatwerk is een snelle integratie van gerobotiseerd palletiseren mogelijk.

Yaskawa heeft meer dan veertig jaar ervaring met de productie van robuuste en betrouwbare industriële robots. Deze worden geleverd vanuit de Europese robotfabriek waardoor korte levertijden kunnen worden gegarandeerd. Één van de robots die uit deze fabriek komt is de GP25-12 handlingrobot, die ook zal worden gedemonstreerd.

Behalve op de eigen stand kunnen tijdens de vakbeurs Yaskawa cobots ook bij partners worden gevonden, zoals bij DH Automation. Hier zal een cobotpalletiser te zien zijn met daarin een HC20 cobot, die vanaf een beperkte ruimte tot vrachtwagenhoogte kan stapelen. Ook kunnen bezoekers terecht bij Robertpack voor een demonstratie met een HC20 cobot.

Foto: Yaskawa Benelux