Vakbeurzen Logistica en ICT & Logistiek 2022

Thu Mar 28 2024

03 28

Vakbeurzen Logistica en ICT & Logistiek 2022

15/09/2022

Door Ad Spijkers

De logistieke sector staat voor de uitdaging om operaties flexibeler, veiliger en duurzamer te maken. De beurzenfocus ligt op innovatie en inspiratie


     

Hoe houd een organisatie grip op de logistieke operatie in deze veranderende wereld? Deze vraag staat onder andere centraal tijdens twee vakbeurzen die van 8 tot en met 10 november vinden in de Koninklijke Jaarbeurs Utrecht plaats. Logistica Next en ICT & Logistiek bieden bezoekers informatie over de vraagstukken van vandaag en morgen. Beide vakbeurzen richten zich in het bijzonder op eind- en medebeslissers, van CEO tot supply chain directeur en logistiek manager in de retail, groothandel, transport en productie.

Logistica Next

Een dreigende inflatiespiraal, oplopende energieprijzen, aanhoudende grondstoftekorten en een krappe arbeidsmarkt hebben grote impact op de logistieke sector. Hoe al deze ontwikkelingen exact uitpakken, is voor de sector moeilijk te voorspellen. Eén ding is zeker: morgen ziet de wereld er anders uit dan vandaag.

Tijdens Logistica Next en ICT & Logistiek kunnen bezoekers zich laten inspireren door logistieke koplopers als Ikea, Plus Retail, Sligro, Fonq en Bol.com. Daarnaast presenteren onderzoekers van universiteiten hun bevindingen over hoe de sector veiliger, gezonder en aangenamer kan worden.

Drie thema’s staan centraal op Logistica Next:

  • op het juiste moment de juiste dingen doen. Dat is waar logistiek om draait. In de steeds complexere wereld van vandaag lukt dat alleen met slimme, uitgekiende oplossingen;
  • mensen zijn het grootste goed in de logistiek. Hen behouden lukt alleen als veiligheid, gezondheid en ergonomie op de werkvloer zijn gewaarborgd;
  • we hebben allemaal onze eigen verantwoordelijkheid richting markt, milieu en maatschappij. De logistiek van morgen is duurzaam.

Nevenprogramma

In de Experience Zone draait het om logistiek in actie. Technologie gaat pas leven als die in praktijk wordt gebracht. In de Experience Zone demonstreren exposanten hun oplossingen. In de Logistics Arena vertellen de koplopers in logistiek wat zij vandaag al doen om hun operatie gereed te maken voor de dag van morgen. Er komen drie thema’s aan bod: smart warehousing, e-fulfilment en vastgoed, en supply chain en sustainability

In lezingen en op de beursvloer is verder aandacht voor magazijnautomatisering, verkoop- en operatieplanning, ketenmanagement, transport en distributie, data en analytics uit robotica, kunstmatige intelligentie, duurzaamheid, digitalisering en connectivity. Ook is er aandacht voor AR- en VR-toepassingen, drones, exoskeletten en slimme verpakkingen.

ICT & Logistiek

Deze vakbeurs streeft naar een betere en slimme (digitale) wereld, waarbij bedrijven in de logistieke sector elkaar efficiënt versterken. Door richting te geven aan ideeën en gedachten van bedrijven en individuen inzake innovatieve ICT-toepassingen in de logistiek. Daarmee draagt de vakbeurs bij aan het bij elkaar brengen van partijen en het tot stand brengen van logistieke doorbraakprojecten met ICT als ‘enabling’ factor. Na een bezoek aan ICT & Logistiek kunnen bedrijven een concrete start maken met het transformeren en optimaliseren van hun logistieke organisatie. De thema's liggen in dezelfde sfeer als op Logistica Next.

Foto: Koninklijke Jaarbeurs Utrecht