SPS 2021 aangevuld met digitaal evenement

Sat Mar 02 2024

03 02

SPS 2021 aangevuld met digitaal evenement

02/06/2021

Door Ad Spijkers

Zoals al eerder aangekondigd zal SPS 2021 in Neurenberg ook een digitale tak krijgen. De beursorganisatie gaf nu meer details vrij.


     

SPS 2021 (Smart Production Systems) zal plaatsvinden van 23 tot en met 25 november in MesseNürnberg. Zoals al eerder door organisator Mesago Messe Frankfurt aangekondigd, zal SPS 2021 een hybride formaat hebben. Door de fysieke wereld van de beurs te verbinden met een digitale add-on ontstaat een holistische beurservaring die geïnteresseerden over de hele wereld de kans biedt om deel uit te maken van de SPS 2021.

Dit jaar, na een jaar van bijna volledig online ervaringen, richt Mesago Messe Frankfurt zich op een persoonlijk evenement, vergezeld van het online concept SPS on air". Tijdens de fysieke beurs kunnen deelnemers elkaar persoonlijk ontmoeten en met elkaar in contact komen, producten en oplossingen live te ervaren en dieper in het onderwerp te duiken.

Tegelijkertijd zal een livestudio op het beursterrein een uitgebreide uitzending verzorgen, bestaande uit keynotes, presentaties over actuele automatiseringsonderwerpen, discussiepanels en impressies op locatie. De betrokkenheid van experts bij het evenement zorgt voor een scala aan live bijdragen en discussies met experts.

SPS on air

De presentaties van deskundigen, paneldiscussies, interviews met experts of workshops over specifieke onderwerpen zullen zowel live als na het evenement online beschikbaar zijn. De belangrijkste aandachtsgebieden van de SPS on air zijn de digitale transformatie / Industrie 4.0, industriële communicatie, veiligheid en beveiliging, nieuwe logistieke methoden en robotintegratie, data-gestuurde en intelligente concepten voor besturing en visualisatie en user cases voor AI. Veel van de producten, innovaties en oplossingen die bezoekers op het beursterrein te wachten staan, worden op verschillende manieren op het digitale platform behandeld.

“Vakbeurzen bieden de mogelijkheid om zakelijke relaties op en uit te bouwen, te netwerken met anderen en de verschillende producten en aanbiedingen met al je zintuigen te ervaren. Online aanbiedingen kunnen dat nooit vervangen. Voor degenen die de SPS dit jaar niet persoonlijk kunnen bijwonen, biedt de SPS on air de mogelijkheid om SPS 2021 digitaal te volgen. We hopen dat ze ons volgend jaar misschien weer ter plaatse kunnen bezoeken", aldus Sylke Schulz-Metzner, vice-president SPS bij Mesago.

De verschillende kanalen van de SPS on air geven online bezoekers, exposanten en sprekers de mogelijkheid om met elkaar in contact te komen, vragen te stellen, discussies te voeren en ook om nieuwe relaties te versterken en aan te gaan.

Foto: Mesago, Malte Kirchner