Brazilië partnerland Hannover Messe 2026

Sat Sep 28 2024

09 28

Brazilië partnerland Hannover Messe 2026

24/09/2024

Door Ad Spijkers

Het Zuid-Amerikaanse land wil een koolstofarme economie en de technologische capaciteiten van zijn bedrijven bevorderen.


     

Brazilië wordt het partnerland voor de Hannover Messes 2026. De benoeming van het Zuid-Amerikaanse land als partnerland onderstreept de ambities van Brazilië om de industriële transformatie naar een duurzame economie te stimuleren. Met de deelname wil het land zijn rol als wereldspeler op het gebied van hernieuwbare energie en duurzame technologieën verder uitbreiden.

Belangrijke handelspartner

Brazilië is de grootste economie van Latijns-Amerika. Met ongeveer 216 miljoen inwoners, grote landbouw-, grondstoffen- en energiebronnen en een brede industrie is het land een van de leidende economieën ter wereld. Brazilië is een belangrijke handelspartner en belangrijke productielocatie voor Duitse bedrijven.

De aankondiging van Brazilië als partnerland voor Hannover Messes 2026 is een strategische kans om de rol van het land als wereldspeler op het gebied van innovatie en industriële technologieën te versterken. Door deel te nemen aan de beurs, kunnen Braziliaanse bedrijven in contact komen met de belangrijkste bedrijven in de sector. Ook wil het land zijn concurrentiepotentieel benadrukken en investeringen aantrekken die de duurzame ontwikkeling en digitalisering van de sector bevorderen.

Vakbeurs

Brazilië is een belangrijk partnerland voor Hannover Messes 2026, niet alleen vanwege zijn mondiale leiderschap op het gebied van sleuteltechnologieën zoals hernieuwbare energie en digitalisering, maar ook vanwege zijn geopolitieke belang. In een dynamisch veranderende wereldeconomie is nauwe samenwerking met Brazilië voor Duitsland en Europa van strategisch belang. Deze combinatie maakt Brazilië een onmisbare partner voor ons continent op weg naar een duurzame en toekomstbestendige industrie.

Hannover Messes is 's werelds toonaangevende vakbeurs voor industriële technologieën. De beurs biedt Brazilië de kans om te laten zien hoe zijn talrijke en concurrerende hernieuwbare energiebronnen een duurzame industriële transformatie kunnen bewerkstelligen. Het land wil een koolstofarme economie en de technologische capaciteiten van zijn bedrijven bevorderen. De complementaire capaciteiten van Brazilië en Duitsland kunnen worden gebruikt om strategische productieketens te ontwikkelen voor een economie met lage emissies.

Grootste partner

Duitsland is de grootste Europese economische partner van Brazilië. Ruim 1.500 Duitse dochterondernemingen genereren ongeveer 10% van het industriële bbp van Brazilië en creëren 250.000 banen. Gezien de huidige geopolitieke veranderingen speelt Brazilië een steeds strategischere rol, vooral voor de Duitse belangen op het gebied van klimaatbescherming, geschoolde werknemers en toeleveringsketens. Als onderdeel van zijn industrialisatiestrategie richt Brazilië zich op het revitaliseren van zijn industriële sector, waardoor het land een aantrekkelijke koper wordt van oplossingen en producten die op de Hannover Messes worden gepresenteerd.

De Hannover Messes wordt jaarlijks gehouden op het beursterrein in Hannover. De vakbeurs toont de nieuwste producten en oplossingen voor automatisering, digitalisering en elektrificatie van de industrie en trekt besluitvormers en marktleiders van over de hele wereld aan. Het partnerlandenconcept richt zich elk jaar op één land. Partnerland in 2024 was Noorwegen, in 2025 is dat Canada.

Foto: Rawpixel