Potentieel van AI voor robotica-innovaties

Fri Mar 29 2024

03 29

Potentieel van AI voor robotica-innovaties

18/02/2022

Door Ad Spijkers

Symposium van Duits-Canadese samenwerking in wetenschappelijk onderzoek naar aanleiding van jubileum.


     

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van de Duits-Canadese onderzoekssamenwerking organiseren de Canadees-Duitse R&D-projecten Aribic en Flairop een symposium over de mogelijkheden van kunstmatige intelligentie (AI) voor robotica-innovaties. Het symposium wordt gefinancierd door het Bundesministerium für Wirtschaft und Klimaschutz (BMWK) en de National Research Council Canada (NRC) en mede-georganiseerd door DLR Projektträger.

Partners van beide projecten zullen inzichten en de nieuwste bevindingen delen op het gebied van autonome robotpicking en het potentieel van federatief leren, evenals het gebruik van sensorgegevens voor 3D-omgevingskartering.

Onderwerpen en doelgroep

Tijdens het symposium zullen de volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Hoe kunnen combinaties van sensoren robots helpen om complexe omgevingen waar te nemen?
  • Hoe zijn automatisch semantische kaarten te genereren met AI?
  • Waarom is het zo moeilijk om te bin picking met robots te leren?
  • Hoe kunnen robots van elkaar leren zonder data te delen (federatief leren)?

Verder zullen de financieringsmogelijkheden voor toekomstige bilaterale samenwerkingsprojecten worden onderzocht. Een gedetailleerde agenda is hier te downloaden.

Het symposium is bedoeld voor

  • Vertegenwoordigers van de industrie en start-ups actief in (intra-)logistiek en productie (Industrie 4.0) branches
  • Wetenschappers van universiteiten en onderzoeksinstituten op het gebied van AI, robot picking, autonome voertuigen en computer vision
  • Innovatiemanagers en -verspreiders

Het symposium vindt on-line plaats op 3 maart van 16.00 u tot 19.00 u (Europese tijd) oftewel 10.00 u tot 13.00 (tijdzone Toronto). U kunt zich hier on-line registreren. Om veiligheidsredenen ontvangt u een automatisch antwoord met een bevestigingslink. Uw registratie is pas effectief nadat u deze heeft geactiveerd. Voor vragen kunt u contact opnemen met de organisatie: programmbegleitung@dlr.de

Ill.: BMWK