Vision-systeem voor kwaliteitscontrole

Sun Oct 06 2024

10 06

Vision-systeem voor kwaliteitscontrole

02/10/2024

Door Ad Spijkers

Het systeem verbetert de nauwkeurigheid van kwaliteitscontroleprocessen in de zalm- en witvisindustrie.


     

RapiD Engineering in Urk, leverancier van geavanceerde machine vision-oplossingen, kondigt de lancering aan van zijn nieuwe ontwikkeling: RapiD Vision Quality Control in combinatie met RapiD Vision Explorer. Dit innovatieve systeem is ontworpen om de nauwkeurigheid van kwaliteitscontroleprocessen in de zalm- en witvisindustrie aanzienlijk te verbeteren.

Kwaliteitsbeheer

Naarmate de vraag naar automatisering en slimme productieprocessen blijft toenemen, biedt RapiD Vision oplossingen door gebruik te maken van innovaties. Dankzij vooruitgangen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI), 3D-vision, beeldanalyses en cloudopslag levert het systeem goede prestaties. De software wordt continu bijgewerkt en verbeterd, waardoor verwerkers altijd toegang hebben tot de meest actuele opties.

De RapiD Vision Explorer biedt gebruikers volledig inzicht in de kwaliteit van zowel ingekochte grondstoffen als verwerkte producten. Door ERP-integraties kunnen geïnspecteerde producten worden getraceerd naar hun oorsprong, waardoor gebruikers kunnen identificeren welke leverancier de hoogste kwaliteit levert. Met geavanceerde data-analyse kunnen voorspellingen worden gedaan om efficiënter en gerichter in te kopen. Dit stelt gebruikers in staat om kwaliteitsgaranties te bieden aan hun klanten.

Aansturing door AI

Het door AI aangestuurde systeem biedt real-time detectie van defecten en kan worden gekoppeld met alle soorten machines of robots. Het kan de pick-up volgorde bepalen, soorten onderscheiden en volume bepalen.Ook biedt het systeem een hoge detectiesnelheid.

RapiD Engineering blijft de grenzen van AI-technologie verleggen om zijn klanten oplossingen te bieden die hun bedrijfsprocessen verbeteren. RapiD Vision is het resultaat van jarenlange innovatie en ontwikkeling samen met verwerkers. Het bedrijf verwacht dat het een grote impact zal hebben op de efficiëntie en kwaliteit in de hele industrie. Het bedrijf is gespecialiseerd in computer vision binnen de voedingsindustrie. De bedrijfsvisie is, dat het product zich moet aanpassen aan de omgeving van de klant en hanteert hoge normen die men door het hele product terugziet. Door continu onderzoek en ontwikkeling blijft het bedrijf voorlopen in technologische innovaties.

Foto: Rapid Engineering