Hai en SAP samen in robotinterfacing

Sun Apr 28 2024

04 28

Hai en SAP samen in robotinterfacing

26/06/2023

Door Ad Spijkers

Naadloze integratie van Hai Robotics met SAP biedt klanten een allesomvattende oplossing voor magazijnautomatisering.


     

Hai Robotics is een Chinese specialist in autonome magazijnvoertuigen, met Europees hoofdkantoor in Hoofddorp. SAP is een Duits software- en technologiebedrijf met Nederlandse vestiging in 's-Hertogenbosch. De bedrijven werken sinds februari 2023 nauw samen op het gebied van productontwikkeling en innovatie. Vooruitkijkend bespraken beide partijen ook de haalbaarheid van het gezamenlijk ontwikkelen van oplossingen voor de productie- en distributie-industrie om de samenwerkingsrelatie te versterken.

Hai Robotics en SAP willen hun klanten over de hele wereld magazijnautomatiseringsoplossingen bieden. De samenwerking zal SAP integreren met Hai Robotics om klanten een oplossing te bieden die helpt bij het creëren van concurrentievoordelen.

Integratie

Hai Robotics en SAP hebben een standaard robotica-interface ontwikkeld, SAP Warehouse Robotics genaamd, om robots met SAP-systemen te verbinden. Deze interface brengt een naadloze verbinding tot stand tussen de robotsoftware en de SAP S/4 HANA eWM- of WM-module. Hierdoor worden functionaliteiten mogelijk zoals het uitgeven van uitgaande, inkomende en verplaatsingstaken, het annuleren van taken en het bewaken van de robot.

Hai Robotics heeft als enige robotleverancier samen met SAP een hardware-integratietest op locatie uitgevoerd. De wereldwijde interface-ontwikkeling bevindt zich momenteel in release 3 en blijft evolueren met nieuwe functies. Deze interface bespaart tijd en kosten die klanten kunnen oplopen als ze helemaal opnieuw ontwikkelen, waardoor ze zich kunnen concentreren op de belangrijkste activiteiten en ervoor kunnen zorgen dat projecten op tijd live gaan.

Foto: Hai Robotics