Zetes neemt 50% belang in Robotize

Thu Oct 24 2024

10 24

Zetes neemt 50% belang in Robotize

23/10/2024

Door Ad Spijkers

Strategische deelname moet leiden tot complete oplossingen voor de logistieke sector.


     

Zetes, specialist in oplossingen voor ketenbeheer en onderdeel van de Panasonic Group, heeft geïnvesteerd in Robotize, Deens fabrikant van autonome mobiele robots (AMR's). Het gaat om een belang van 50%, naast de oprichters/aandeelhouders. Door deze strategische deelname kan Zetes uitgebreide oplossingen bedenken en ontwikkelen om te voldoen aan de behoefte aan meer efficiëntie in de logistiek. Zoals bekend wordt ook deze sector geconfronteerd met grote uitdagingen zoals een tekort aan arbeidskrachten.

Zetes heeft vestigingen in Son en Breugel en in Vianen, Robotize in Kongens Lyngby (aan de noordrand van Kopenhagen)

Gedeelde visie

Robotize is opgericht in 2016 en uitgegroeid tot partner in sectoren zoals de voedingsmiddelen- en drankenindustrie, zware machines en schoonmaakapparatuur. Het bedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van AMR's die zijn ontworpen voor veilig, beveiligd en geautomatiseerd materiaaltransport in productie- en logistieke omgevingen. De oplossingen kenmerken zich door schaalbaarheid, betrouwbaarheid en gebruiksvriendelijkheid, waardoor ze een goede aanvulling vormen op de Collaborative Supply Chain Suite van Zetes.

Zetes en Robotize beschikken over teams van experts in mechanica, elektronica en software. Ze willen innovatieve oplossingen creëren die mobiliteit, veiligheid en ketentoepassingen combineren. Deze moeten leiden tot een grotere efficiëntie en productiviteit in logistieke operaties, terwijl ze de arbeidsomstandigheden verbeteren en groeiende uitdagingen zoals tekorten aan arbeidskrachten overwint.

Ambitie

Zetes en Robotize hebben een gemeenschappelijke missie: het leveren van oplossingen met toegevoegde waarde die de menselijke capaciteiten verbeteren in plaats van vervangen. Beide bedrijven worden gedreven door dezelfde waarden: het leveren van oplossingen die klanten sterker maken en hun servicekwaliteit verhogen. Dit sluit ook aan bij Zetes' moederbedrijf Panasonic.

Voor Robotize opent het bundelen van de krachten met Zetes nieuwe mogelijkheden, zoals succesvolle samenwerkingen al hebben aangetoond. Zetes' klantenportfolio biedt voor de Denen een goede basis om hun mogelijkheden uit te breiden, aangezien de gespecialiseerde AMR's goed passen bij de zakelijke applicaties van Zetes. Maar het moederbedrijf van laatstgenoemde maakt zelf al industriële robots, die in Nederland worden geleverd door Valk Welding in Alblasserdam. Zou Panasonic ambitie hebben om een 'full liner' te worden?

Foto: Robotize