Hogeschool geeft masterclass robotica

Fri Oct 22 2021

10 22

Hogeschool geeft masterclass robotica

08/10/2021

Door Ad Spijkers

Hands-on opleiding geeft inzicht in de basisprincipes en de kansen van industriële robots.


     

Voor degenen die in hun werk te maken met robotisering en je daar meer over willen weten, organiseert The Hague Graduate School (onderdeel van de Haagse Hogeschool) een masterclass Hands-on met robots. Deelnemers doen in vier weken essentiële kennis en vaardigheden op om in te schatten wat de kansen zijn voor robotica binnen projecten in de industrie. Ze leren werkprocessen en informatiestromen analyseren en optimaliseren.

Ze leren de basisprincipes van robotica kennen aan de hand van het zélf in elkaar te zetten en aan de praat krijgen van een mobiele robot. Tijdens de masterclass begeleiden docenten met het bouwen en laten bewegen van de zelfbouwrobot, en het inzetten van de robot in de ‘echte wereld’ door het rijden met sensor. Deelnemers leren over algoritmes, coördinatenstelsels en verschillende vormen van waarneming. Ook komen de meest actuele technieken en sensoren aan bod.

Online en flexibel

Deze masterclass is volledig online en gaat op donderdag 28 oktober van start. Elke week bestaat uit een combinatie van online lessen en thuiswerkopdrachten, ondersteund door de docent via een online forum. Ook zijn er wekelijks live videocolleges waarin onder andere de industriële robots in de werkplaats van De Haagse Hogeschool worden gedemonstreerd. Ook is er ruimte voor vragen rondom het werkend krijgen van je robot en de principes hierachter.

Deelnemers moeten per week rekening houden met ongeveer vier uur werkt. Daarnaast zijn er maximaal twee uur aan optionele contactmomenten, in de vorm van videocolleges via Microsoft Teams. Verder zullen deelnemers 2 à 3 uur besteden aan de online lessen en thuiswerkopdrachten. De online lessen volg je binnen de handige online leeromgeving van de TU Delft en kun je doen

De masterclass is bedoeld voor:

  • Professionals die in aanraking (gaan) komen met robotica op de werkvloer;
  • Professionals in projectmanagement, installatietechniek, elektrotechniek, toeleverende bouwwereld en werktuigbouwkund;
  • (Aankomende) studenten die zich willen oriënteren op het robotica werkveld en opleidingen;
  • Docenten vo/vmbo/mbo/hbo binnen het technisch werkveld die meer inzicht willen in robotica in de industrie.

De deelnemers sluiten de masterclass af met een eindopdracht waarin ze hun robot specifieke opdrachten moeten laten. De kosten bedragen € 400 euro, inclusief de zelfbouwrobot. Er zijn geen toelatingseisen voor de masterclass. Wie de masterclass succesvol afrondt, behaalt het certificaat van afronding van De Haagse Hogeschool.

Ill.: Haagse Hogeschool