Nieuwe AMR's van Locus Robotics

Fri Apr 19 2024

04 19

Nieuwe AMR's van Locus Robotics

01/04/2022

Door Ad Spijkers

Met hogere laadcapaciteit zijn nieuwe applicaties met gecoördineerde integratie met meerdere robots mogelijk.


     

Locus Robotics, met Europees hoofdkantoor in Amsterdam, breidt zijn programma autonom mobiele robots (AMR's) uit met de introductie van Locus Vector en Locus Max. Deze nieuwe platforms voegen zich bij de Origin-robot en vormt daarmee een uitgebreide familie van AMR's voor een breed scala aan gebruiksscenario's in magazijnen.

De nieuwe lijn richt zich op toepassingen in e-commerce, case-picking en pallet-picking tot aan scenario's die groter, zwaarder draagvermogen vereisen om het volledige scala aan productbewegingsbehoeften in de hedendaagse distributiemagazijnen te ondersteunen.

Integratie

Met deze nieuwe LocusBots wil het bedrijf zijn klanten helpen bij het verlichten van aanzienlijke uitdagingen in personele bezetting en het bereiken van optimale productiviteit door de juiste robot voor de klus te gebruiken. Locus wil met innovatieve AMR-technologie efficiënt inspelen op de behoeften van klanten voor totale magazijnoptimalisatie en tegelijkertijd een snelle time-to-value leveren.

Bij het nieuwe aanbod van robots – waarbij de verschillende platforms samenwerken als een gecoördineerde vloot – is het mogelijk altijd de juiste robot toe te wijzen, zelfs als de behoeften van klanten dynamisch veranderen gedurende de werkdag.

De LocusBots zijn volledig geïntegreerd in LocusOne, het intelligente voor meer typen robots gebouwde magazijnbesturingssysteem. Dit maakt voorspelbare, efficiënte en schaalbare productiviteit en kostenoptimalisatie mogelijk voor alle productbewegingen binnen de vier muren van het magazijn. Het platform centraliseert en coördineert een dynamische vloot met meerdere robots en biedt tegelijkertijd gedetailleerde, toekomstgerichte en bruikbare business intelligence en rapportage voor effectief beheer en planning.

Complete lijn

De nieuwe lijn van LocusBots bestaat uit:

  • Locus Origin. Dit model is ontwikkeld voor maximale magazijnefficiëntie en levert productiviteit in combinatie met flexibele manoeuvreerbaarheid. Het voertuig beschikt over de nieuwste navigatie- en vision-systeemtechnologieën en werkt gemakkelijk samen met medewerkers in dynamische magazijnomgevingen.
  • Locus Vector. Dit is een industriële AMR met de flexibiliteit voor een breed scala aan rollen, van fulfilment tot transport tot opslag. Deze robot biedt omnidirectionele mobiliteit, compact ontwerp en robuust laadvermogen voor gebruik in elke omgeving. Dit model wordt vanaf deze zomer naar klanten verzonden.
  • Locus Max. Deze mobiele robot is bedoeld om gemakkelijk een breed scala aan zware materialen, dozen of pallets door een magazijn of DC te vervoeren. De robot is ideaal voor industriële en material handling toepassingen. Dit model wordt momenteel op verschillende locaties ingezet en zal in 2022 beperkt en in 2023 uitgebreid beschikbaar zijn.

Alle LocusBots zullen beschikbaar zijn via het Robots-as-a-Service (RaaS) prijsmodel van het bedrijf en kunnen worden toegevoegd aan bestaande en nieuwe workflows. Hierdoor kunnen operaties dynamisch worden geschaald en aangepast aan veranderende markteisen.

Foto: Locus Robotics