ABB RobotStudio stapt over op de cloud

Sat Mar 02 2024

03 02

ABB RobotStudio stapt over op de cloud

14/12/2022

Door Ad Spijkers

Met RobotStudio Cloud van ABB kunnen individuen en teams overal ter wereld en op elk apparaat in realtime samenwerken aan robotcelontwerpen.


     

ABB heeft zijn RobotStudio robotprogrammerings- en simulatiesoftware verbeterd met cloudfunctionaliteit. Nieuwe functies zoals automatisch versiebeheer verhogen de transparantie en productiviteit tussen teams. Dankzij de vereenvoudigde interfaces en intuïtieve navigatie van de software kunnen gebruikers van alle vaardigheidsniveaus aan robotprojecten werken.

De nieuwe en verbeterde, op de cloud gebaseerde RobotStudio-software kan bedrijven helpen om robots beter samen te programmeren. Tegelijkertijd verminderen ze de tijd, kosten en verstoringen die gepaard gaan met fysiek testen en inbedrijfstelling. Nu kunnen systeemintegrators en technische teams in realtime samenwerken om automatiseringsoplossingen met robots te ontwerpen, ontwikkelen en verbeteren.

Functies

Een nieuwe functies in RobotStudio Cloud is onder meer versiebeheer, waarmee gebruikers wijzigingen kunnen volgen en volledige transparantie hebben over eventuele wijzigingen. Met volledige kennis van wie het programma heeft bewerkt en wanneer, kunnen ontwikkelaars tijd besparen die nodig is om fouten en prestatieproblemen op te lossen.

Met de op de cloud gebaseerde virtuele controllers van RobotStudio hebben ontwikkelaars een snelle en krachtige robotsimulatietool om programma's af te stemmen en te testen. Door een exacte digitale tweeling te produceren, geven de virtuele controllers ontwikkelaars het volste vertrouwen dat – eenmaal geïnstalleerd in de echte wereld – de robot net zo precies zal bewegen als in de simulatie. Dit maakt de fijnafstemming en optimalisatie mogelijk die kunnen helpen bij het minimaliseren van verspilling of problemen wanneer de productie begint.

De vereenvoudigde interface van de software maakt het gemakkelijker dan ooit om programma's te maken en te wijzigen, waardoor gebruikers met weinig technische expertise robottoepassingen snel en met minimale inspanning kunnen programmeren. Ondertussen zorgt beveiliging op ondernemingsniveau voor hoge beveiliging en productiviteit.

Ontwikkeling

RobotStudio Cloud is het nieuwste hoofdstuk in de voortdurende ontwikkeling van ABB's software, die al meer dan 500 geïntegreerde productiviteitsverhogende functies biedt. Automatische padplanning kan bijvoorbeeld de tijd die nodig is om robots te programmeren met 80% verminderen. Bovendien kunnen gebruikers door de opties AR (augmented reality) en VR (virtual reality) het ontwerp van hun robotinstallaties optimaliseren door deze te visualiseren en ermee te communiceren in een virtuele 3D-omgeving. RobotStudio Suite inclusief de RobotStudio Cloud zijn beschikbaar in het Premium-licentiepakket.

Foto: ABB