Samenwerking ABB en SKF in automatisering

Fri Mar 29 2024

03 29

Samenwerking ABB en SKF in automatisering

13/07/2022

Door Ad Spijkers

De bedrijven hebben een Memorandum of Understanding ondertekend om mogelijke toekomstige strategische samenwerkingen en nieuwe zakelijke kansen mogelijk te maken.


     

ABB en SKF werkten al samen, onder meer in Göteborg waar een vloot industriële robots van ABB is geïnstalleerd in de ultramoderne fabriek van de lagerfabrikant. Na de succesvolle oplevering van dit en andere projecten in het wereldwijde productienetwerk van SKF nemen de twee bedrijven nu de volgende stap in hun samenwerking.

Door het partnerschap zullen ABB en SKF oplossingen identificeren en evalueren om de productiecapaciteiten te verbeteren en de verhoogde productie-efficiëntie van klanten te ondersteunen. Als eerste stap zullen de investeringen van SKF in automatisering en schone productieprocessen fungeren als een testbed, gericht op het verminderen van de CO2-uitstoot van de activiteiten van SKF.

Op de langere termijn zijn de partijen van plan nieuwe zakelijke kansen te verkennen in zowel traditionele als nieuwe marktsegmenten, waar beide bedrijven ervaringen inbrengen binnen een breed scala van industrieën.

Toenemende vraag

De vraag naar automatisering neemt toe, gedreven door dalende beroepsbevolking, stijgende arbeidskosten en de inspanningen van de industrie om hulpbronnenefficiënte operaties te creëren in de overgang naar een duurzamere productie. Door de verder gaande samenwerking met SKF wil ABB zijn technisch leiderschap versterken.

SKF verhoogt de automatisering van zijn productiefaciliteiten in alle regio's om zijn concurrentie voor te blijven en zijn milieuprestaties te verbeteren. Dit maakt ook een flexibelere en veiligere werkomgeving mogelijk. ABB is een belangrijke partner op dit gebied. De twee industriële bedrijven zullen doorgaan met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen om het concurrentievermogen van hun klanten te vergroten.

Onlangs hebben de twee bedrijven contracten getekend voor de levering. Het gaat om specifieke projecten op het gebied van geavanceerde productieautomatisering, willekeurig gerobotiseerde bin-picking of installaties van innovatieve logistieke automatiseringsoplossingen in complexere industriële werkplaatsen. Dit gebeurt binnen de productievoetafdruk van SKF, waardoor het mogelijk wordt om te zien hoe robots kwaliteitsborging van detailbeheer mogelijk kunnen maken.

Foto: SKF