Schunk opent CoLabs in China en VS

Sat Mar 02 2024

03 02

Schunk opent CoLabs in China en VS

03/12/2021

Door Ad Spijkers

Na een succesvol robottoepassingscentrum in Duitsland opent het bedrijf nu ook centra elders op aarde.


     

Zowel beginners als professionals op het gebied van automatisering willen die hun processen sneller, betrouwbaarder en veiliger maken. Sinds begin van het jaar kunnen klanten van Schunk  toepassingen realistisch valideren in het Schunk CoLab-robottoepassingscentrum in Brackenheim-Hausen bij Heilbron. Het bedrijf exporteert dit succesvol gebleken model nu naar China en de Verenigde Staten.

Schunk helpt zijn klanten op het gebied van grijpsystemen en klemtechnologie met toepassingskennis op weg naar geautomatiseerde processen. De ideeën hiervoor zijn divers, net als de mogelijke oplossingen. Sinds het begin van het jaar heeft Schunk al veel door robots ondersteunde processtappen in zijn CoLab gevalideerd en geoptimaliseerd voor succesvol gebruik.

China

Het bedrijf breidt nu zijn aanbod uit in China en de VS. De Chinese dochteronderneming opende eind oktober een CoLab in Shanghai (foto). Op 215 m2 kunnen experts ter plaatse industriële toepassingen voor de auto-industrie, lucht- en ruimtevaart of medische technologie in live gebruik testen en optimaliseren.

De focus ligt op nieuwe digitale processen met slimme producten zoals grijpers voor kleine onderdelen, gereedschapshouders en energievrije grijptechnologie. Om dit te doen, worden alle noodzakelijke tests en onderzoeken uitgevoerd in het aanmeldcentrum. De applicatie-experts geven antwoord op alle vragen in een gedetailleerd rapport. Aan het einde krijgt de klant een advies over de ideale toepassingsmodules.

Verenigde Staten

Ook klanten in de VS kunnen uitkijken naar nieuwe kansen. In Morrisville (North Carolina) begonnen de experts begin november met hun werk in het CoLab. Hier breidt het nieuwe lab het bestaande Tec Center uit. Bezoekers konden de Schunk productwereld daar al langer live ervaren en nieuwe technologieën leren in workshops kennen. Met het nieuwe CoLab robottoepassingscentrum creëert het bedrijf nu verdere mogelijkheden voor testen, trainingen en het ontwikkelen van automatiseringsprocessen.

Foto: Schunk