Otto introduceert middelzware AMR

Thu Apr 25 2024

04 25

Otto introduceert middelzware AMR

30/03/2023

Door Ad Spijkers

Het Canadese bedrijf brengt ook nieuwe software uit waarmee de AMR's elke material handling-taak tot 600 kg kunnen pakken.


     

Otto Motors in Kitchener (zo'n 100 km westelijk van Toronto) heeft zijn nieuwste autonome mobiele robot (AMR) geïntroduceerd. De Otto 600 is volgens de fabrikant de sterkste en meest behendige AMR in zijn klasse. Met de lancering van het nieuwe model biedt de onderneming een uitgebreide vloot voor autonome goederenbehandeling op de markt. Het nieuwe model kan pallets, karren en andere ladingen tot 600 te verplaatsen. Met een volledig metalen constructie en IP54-classificatie volgt de nieuweling de erfenis van AMR's vanhet merk die zijn gebouwd om resultaten te leveren in de meest veeleisende fabrieksomgevingen.

In 2015 stapte het bedrijf met de Otto 1500 in de zware klasse AMR-categorie. In 2017 werd de Otto 100 de grootste AMR-installaties in de branche. In 2022 lanceerde het bedrijf de Otto Lifter autonome vorkheftruck. De nieuwe Otto 600 is een mid-range AMR die een goede balans biedt tussen kracht en behendigheid. De robot wordt aangestuurd door de autonome software van het merk, waarmee een compleet material handling-portfolio."

Eigenschappen

De Otto 600 biedt de mogelijkheden van grotere AMR's, met de wendbaarheid die nodig is om zich te verplaatsen in krappe ruimtes zoals werkcellen. De robot heeft een robuuste, volledig metalen behuizing en is met zijn IP54-constructie bestand stof en vloeistoffen. Dankzij geavanceerde sensoren en de beproefde autonomiesoftware van Otto rijdt de robot snel en veilig in de buurt van mensen en objecten.

De Otto 600 kan karren en pallets te verplaatsen en automatiseringseilanden verbinden. Hij maakt grenzeloze workflows mogelijk, waaronder levering aan de lijn, levering van werkcellen en palletiseermachine tot rekfolietransport. De robot heeft een laadvermogen van 600 kg en rijdt maximaal 7,2 km/u (2 m/s). Het voertuig meet 1050 mm x 700 x 320 mm.

Software

Otto Motors investeert zwaar in softwareontwikkeling om voortdurend te evolueren en de slimste AMR-software te leveren. De nieuwste softwareversie (2.28) zorgt voor snellere en veiligere verkeersbewegingen en een nieuwe facilitaire configuratie-interface voor een snellere workflow-setup. Het is de zesde softwarerelease in de afgelopen drie jaar. In de AMR-softwaresuite is meer dan vier miljoen uur productie-ervaring verwerkt.

Het succes van geïntegreerde implementaties hangt in hoge mate af van effectief wagenparkbeheer, reden voor het bedrijf om zijn wagenparkbeheerder voortdurend ontwikkelen. In deze software-upgrade introduceert de onderneming nieuwe verkeersbeheerfunctionaliteit. Gebruikers kunnen verschillende verkeersregels creëren voor groepen van verschillende AMR's in het bedrijf. Dit resulteert in snellere verkeersbewegingen en verbeterde veiligheid.

Met de lancering van Otto 600 en nieuwe software helpt het Canadese bedrijf fabrikanten een groter deel van hun material handling-activiteiten te automatiseren en een hogere ROI te behalen. Distributeur en system integrator in Nederland is Romias Robotics in Enter.

Foto: Otto Motors