Pudu Robotics onthult semi-humanoïde robot

Sat Sep 28 2024

09 28

Pudu Robotics onthult semi-humanoïde robot

25/09/2024

Door Ad Spijkers

De robot biedt baanbrekende mogelijkheden en laat Pudu's strategische visie voor humanoïde robotica zien.


     

De Pudu D7 is de eerste algemene belichaamde intelligente semi-humanoïde robot van Pudu Robotics in Shenzhen, specialist in servicerobotica. De robot vertegenwoordigt een aanzienlijke vooruitgang in de missie van het bedrijf om geavanceerde oplossingen te ontwikkelen. Het wil hiermee de aanhoudende operationele uitdagingen aanpakken waarmee bedrijven wereldwijd worden geconfronteerd. Met volledige commercialisering in 2025 moet de nieuwe robot de positie van Pudu Robotics aan het front van de servicerobotica-industrie versterken.

Strategie

Pudu Robotics introduceerde eerder ditd jaar zijn concept van de semi-humanoïde robot als onderdeel van zijn strategische visie op de lange termijn voor de servicerobotica-industrie. Het bedrijf richt zich op de ontwikkeling van drie verschillende categorieën robots:

  • gespecialiseerde robots die zijn ontworpen voor specifieke taken;
  • semi-humanoïde robots die zijn gebouwd voor aanpasbare en veelzijdige toepassingen;
  • volledig humanoïde robots voor complexe menselijke interacties.

Elk type robot richt zich op verschillende behoeften binnen de sector servicerobotica. De strategie opent de deur naar een toekomst waarin robots naadloos een breed scala aan taken in verschillende omgevingen kunnen uitvoeren.

De Pudu D7 semi-humanoïde robot integreert geavanceerde mobiliteit en behendigheid door een mensachtig bovenlichaam te combineren met robotarmen en een omni-directioneel chassis. Dit ontwerp stelt hem in staat om complexe taken uit te voeren in verschillende omgevingen, variërend van servicegerichte ruimtes tot industriële omgevingen. Dit markeert een stap voorwaarts in de richting van aanpasbare robotoplossingen voor meerdere industrieën.

Pudu D7

De humanoïde robot is 165 cm lang en heeft een massa van 45 kg. De bionische arm van de robot is uitschuifbaar tot 65 cm en werkt met 30° vrijheid, en kan worden uitgebreid tot 50° met een behendige handbevestiging. Deze mogelijkheden maken de Pudu D7 geschikt voor liftbediening, itemtransport en sorteertaken.

De Pudu D7 wordt aangestuurd door een batterij van meer dan 1 kWh, waardoor hij meer dan 8 u continu kan werken. Hij beschikt over een omnidirectionele beweging van 360°, een maximale snelheid van 2 m/s en behoudt stabiliteit op hellingen tot 10°. Bovendien kunnen zijn bionische armen 10 kg tillen, met een eindpuntprecisie van de arm van 0,1 mm.

Pudu Robotics heeft de robot voorzien van een meerlagen intelligentiesysteem dat is ontworpen om data-gestuurde belichaamde intelligentie te combineren met AI-modelstrategieën. Door gebruik te maken van een hiërarchisch controlesysteem kan de humanoid zowel abstracte, strategische taken als real-time, op zintuigen gebaseerde acties intelligent beheren. Door deze gelaagde aanpak kan de semi-humanoïde robot om niet alleen complexe servicescenario's 'begrijpen' en er op reageren, maar ook continu leren en zijn handelingen in de loop van de tijd verfijnen.

Toekomstbestendig

Pudu Robotics blijft prioriteit geven aan de behoeften van klanten en legt tegelijkertijd de basis voor de toekomst van servicerobotica. De Pudu D7 belichaamt deze missie en biedt geavanceerde oplossingen die repetitieve taken stroomlijnen, waardoor bedrijven zich kunnen richten op meer strategische activiteiten. Het bedrijf acht gegevensbeveiliging van groot belang, met geanonimiseerde dataverzameling en ISO/IEC-certificeringen die het vertrouwen en de naleving van de klant moeten garanderen.

Het bedrijf wil blijven investeren in humanoïde en semi-humanoïde robotica door robotsystemen zoals de Pudu D7 verder te ontwikkelen. Door deze technologieën te verbeteren, wil de onderneming veelzijdige robots creëren die uitblinken in meerdere industrieën. De innovaties van het bedrijf op het gebied van semi-humanoïde en humanoïde robotica zullen niet alleen het bestaande productassortiment aanvullen. Tegelijkertijd blijft het pionieren in nieuwe mogelijkheden voor intelligente automatisering om zijn positie op de wereldwijde roboticamarkt verstevigen.

Pudu Robotics wordt in Nederland vertegenwoordigd door Fülin Robot Technologie in Almere.

Foto: screenshot video Pudu Robotics